الگويي پايدار از رفتار و تجربه دروني است كه با انتظارات فرهنگي، به ميزان قابل توجهي مغايرت دارد، فراگير و نافذ است، و در دوران نوجواني يا اوايل بزرگسالي آغاز مي شود

تعاریف مفهومی

اختلالات شخصیت: الگويي پايدار از رفتار و تجربه دروني است كه با انتظارات فرهنگي، به ميزان قابل توجهي مغايرت دارد، فراگير و نافذ است، و در دوران نوجواني يا اوايل بزرگسالي آغاز مي شود، در طي زمان پايدار است و به پريشاني يا اختلال منجر مي شود (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391). بر اساس طبقه بندی راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانیف اختلالات شخصیت شامل ده اختلال می باشد.

اختلال شخصيت پارانويايي: خصوصيت اصلي اين اختلال ميل نافذ و بي مورد به تعبير اعمال ديگران به عنوان عمل تحقيرآميز و تهديد كننده عمدي است. اين ميل در اوايل جواني شروع شده و خود را در زمينه هاي مختلف نشان مي دهد. تقريباً همه آنها نگران نوعي آسيب ديدن و سوء استفاده از جانب ديگران هستند. مبتلايان به اين اختلال به كرات وفاداري و قابل اعتماد بودن دوستان و بستگان خود را مورد پرسش قرار مي دهند. چنين افرادي غالباً حسادت بيمارگونه دارند و بدون دليل در وفاداري همسو و شريك جنسي خود ترديد مي كنند (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

اختلال شخصيت اسکيزوئيد: شخصيت اسكيزوئيد با كناره گيري، عدم دخالت در امور روزمره و اهميت ندادن به ديگران مشخص است. چنين كسي آرام، مردم گريز، درونگرا، و غير اجتماعي است. ممكن است زندگي خود را با جزئي ترين وابستگي عاطفي با ديگران سپري كند (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391). اختلال شخصيت اسکيزوتايپال: اختلال شخصيتي كه با علايم تفكر سحرآميز، عقايد انتساب، تفكر سحر آميز، عقايد انتساب، اشتباه حسي و مسخ واقعيت قسمتي از دنياي روزمره اين افراد است. از نظر مردم اين افراد افرادي عجيب و غيرعادي هستند (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

اختلال شخصيت ضداجتماعي: ويژگي اين اختلال الگوي نافذ بي اعتنايي و زير پا نهادن حقوق ديگران است كه از 15 سالگي شروع مي شود و حداقل سه ويژگي از خصوصيات زير را دارد. 1- ناتواني براي سازگاري با موازين اجتماعي در ارتباط با رفتار قانوني 2- فريبكاري، دروغگويي، استفاده از نام هاي غيرواقعي 3- داشتن رفتار تكانشي و تحريك پذيري 4- عدم احساس مسئوليت و پشيماني 5- بي اعتنايي به ايمني خود و ديگران (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

اختلال شخصيت مرزي: ويژگي افرد مبتلا داشتن حداقل 5 مورد از ويژگي هاي زير را مي باشد. 1- اقدام هاي ديوانه وار براي اجتناب از ترك شدن خيالي يا واقعي 2- الگوي بي ثبات از نوسان خلق 3- داشتن رفتار تكانشي در ول خرجي، سكس، سوء مصرف مواد، رفتارهاي انتحاري 4- احساس مزمن پوچي 5- خشم شديد و نامناسب با ناتواني در كنترل آن 6- تفكر پارانوئيد موقت وابسته به استرس، يا علايم تجزيه اي (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

اختلال شخصيت نمايشي: الگوي نافذ هيجانزدگي و توجه طلبي، كه در اوايل بزرگسالي شروع شده و در زمينه هاي گوناگون وجود دارد و حداقل 5 مورد از ويژگي هاي زير را دارا مي باشد. 1- در موقعيت هايي كه كانون توجه نيست احساس ناراحتي مي كند. 2- تعامل او با ديگران معمولاً با رفتار اغواگرانه و برانگيزاننده جنسي مشخص است. 3- هيجانات را بطور سطحي و با تغييرات سريع ابراز مي كند. 4- مستمراً از ظاهر فيزيكي خود براي جلب توجه استفاده مي كند. 5- سبك گفتار او برداشتگرايانه و فاقد جزئيات است. 6- بيان هيجانات مبالغه آميز، نمايشي و توام با خودنمايي است. 7- تلقين پذير است. 8- روابط را صميمانه تر از آنچه كه است تلقي مي كند (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

تعريف نظري اختلال شخصيت خودشيفتگي: الگوي نافذ فقدان هم حسي كه در اوايل بزرگسالي شروع شده و در زمينه هاي گوناگون خصوصيات زير را دارا مي باشد. 1- احساس خودبزرگ بينانه 2- اشتغال ذهني با تخيل موفقيت و قدرت استعداد 3- نيازمند تمجيد افراطي 4- استعمارگر در روابط بين فردي 5- حسادت به ديگران 6- نگرش و رفتارهاي خودخواهانه و پرنخوت (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

اختلال شخصيت اجتنابي: الگوي نافذ مهارشدگي، احساس بي كفايتي و حساسيت مفرط كه در اوايل بزرگسالي شروع مي شود حداقل 4 ويژگي از خصوصيات زير را دارا مي باشد. 1- اجتناب از فعاليت هاي شغلي كه مستلزم تماس با ديگران است. 2- بدون اعتماد به اينكه مورد محبت قرار گيرد ميل به معاشرت ندارد. 3- به جهت ترس از شرمساري و مورد تمسخر شدن در روابط صميمانه محدوديت نشان مي دهد. 4- اشتغال ذهني با طرد شدن از جانب ديگران دارد. 5- به جهت احساس بي كفايتي از موقعيت هاي بين فردي تازه حالتي مهار شده دارد. 6- خود را از نظر اجتماعي نالايق مي داند. 7- در اقدام به ريسك شخصي در فعاليت هاي تازه بدليل احساس شرمندگي بسيار مردد است (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

تعريف نظري اختلال شخصيت وابسته: نياز عميق به مورد مراقبت شدن و ترس از جدائي كه در اوايل بزرگسالي شروع مي شود حداقل 5 ويژگي از خصوصيات زير را دارا مي باشد. 1- بدون راهنمايي قادر به تصميم گيري نيست. 2- احتياج دارد كه ديگران مسئوليت همه زمينه هاي مهم زندگي اورا بر عهده بگيرند. 3- در ابراز مخالفت با ديگران دچار اشكال است. 4- به تنهايي قادر به شروع برنامه ها و انجام كار نمي باشد. 5- در جلب محبت و حمايت ديگران افراط مي كند. 6- موقع تنهايي احساس ناراحتي و درماندگي مي كند. 7- وقتي رابطه اش با ديگري به هم مي خورد فوراً به حامي ديگري بعنوان منبع مراقبت روي مي آورد. 8- اشتغال ذهني با ترس از رها شدن دارد (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

تعريف نظري اختلال شخصيت وسواسي: الگوي نافذ اشتغال ذهني با نظم و ترتيب، كمال طلبي كه در اوائل بزرگسالي شروع مي شود و حداقل 4 ويژگي از خصوصيات زير را دارد. 1- اشتغال ذهني با جزئيات اصول و ترتيب كه نكته اساسي فعاليت گم مي شود. 2- كمال طلبي 3- علاقمندي مفرط به كار و كارائي 4- در امور اخلاقي جدي و وظيفه شناس است. 5- از بدور انداختن اشياء بي ارزش و فرسوده ناتوان است. 6- ترديد در واگذاري امور به ديگران. 7- خست در خرج پول براي خود يا ديگران. 8- ابراز سرسختي و عدم انعطاف پذيري (انجمن روانپزشکان امریکا، 1391).

تعاریف عملیاتی

اختلالات شخصیت:  منظور از اختلالات شخصیت، نمره ای است که هر کدام از والدین در زیرمقیاس های مربوط به اختلالات شخصیت از پرسشنامه چند محوري باليني ميلون سه (MCMI-III) دریافت می کنند.

خرید و دانلود فوری این فایل

قیمت : 39000 تومان





فروش ویژه پنج فایل دلخواه

آیا فایل های بیشتری نیاز دارید؟ ... آیا تخفیف می خواهید؟ ...

با پرداخت حق اشتراک به مبلغ 64000 تومان فایل های دلخواه خود را از این سایت دانلود کنید.

با پرداخت 64000 تومان حق اشتراک: تعداد 5 فایل دلخواه خود را از بین همه فایل های سایت انتخاب و دانلود کنید:

 

فایل های سایت عبارتند از:

 فایل مبانی نظری روانشناسی و مدیریت و... با لیست منابع

فایل مقالات پیشینه تحقیق با لیست منابع

فایل word مقالات بیان مسئله با لیست منابع

فایل word پروپوزال های باکیفیت و عالی با لیست منابع (عنوان همه پروپوزال ها)

و فایل های پاورپوینت و ...

فایل های تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

 برای خرید حق اشتراک کلیک کنید...


نکته مهم: با خرید حق اشتراک تا یکسال فرصت دارید با ارسال شماره تراکنش به ایمیل زیر ده فایل را دریافت کنید.

اگر مشکلی در دریافت فایل داشتید ایمیل بزنید:

iranprojhe@gmail.com

یا در ایتا پیام بدین. ارسال مستقیم پیام در ایتا

کد فایل را حتما بفرستید

یا