مروری بر پژوهش های انجام شده در داخل و خارج 

پژوهش های داخلی

برای دسترسی به فایل ورد WORD این مقاله ، بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 61 را دانلود کنید.

محدثی، آیت الهی، حسن زاده و یگان سنگی (1391) پژوهشی با هدف تعيين کيفيت زندگي در ابعاد مختلف و ارتباط آن با برخي از عوارض بيماري طراحي و اجرا گرديد. در اين مطالعه مقطعي 56 بيمار مبتلا سرطان پستان تحت شيمي درماني - راديوتراپي از مراجعين به مرکز آموزشي - پژوهشي اميد اروميه جهت مصاحبه انتخاب شدند. ابزار گردآوري اطلاعات پرسشنامه بود، که شامل سه قسمت؛ اطلاعات فردي - اجتماعي و اطلاعات باروري، برخي از فاکتورهاي خطر در سرطان پستان و پرسشنامه استانداردEORTC-QLQ-C30 بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون هاي آماري توصيفي (فراواني مطلق و نسبي، ميانگين و انحراف معيار) و استنباطي (من - ويتني و کاي - اسکوير) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.

يافته هاي پژوهش نشان داد که اکثريت افراد 44.6% بالاي 46 سال و 16% زير 35 سال سن، 96% مونث، 91% متاهل، 76% خانه دار بودند. 37.5% افراد زير 16 سال ازدواج کرده و 55.4% سن شروع اولين قاعدگي زير 14 سال داشتند. 25% افراد سابقه مثبت خانوادگي سرطان و 0.7% فرزندي نداشتند. بر اساس يافته هاي اين بررسي کيفيت کلي زندگي در 40 (71.4%) بيماران خوب بود. نتايح بررسي همچنين نشان دهنده عملکرد خوب بيماران در حيطه جسماني (62.5%)، حيطه ايفاي نقش (53.6%)، حيطه احساسي (هيجاني) (58.9%)، حيطه شناختي (51.8%) و حيطه اجتماعي (60.7%) بود.

احساس خستگي بارزترين نشانه ناشي از خود بيماري و يا عوارض درمان بيماري در بين مبتلايان به کانسر پستان بود. داشتن فرزند اثر مثبت بر کيفيت زندگي اين بيماران داشت. در 31 مورد (66%) کيفيت زندگي آنان خوب بود احساس خستگي بارزترين نشانه ناشي از خود بيماري و يا عوارض درمان بيماري در بين مبتلايان به کانسر پستان بود.

حمزه، ابراهیمی، نجارپوریان (1391)پژوهشی با هدف مقايسه ويژگيهاي شخصيتي و سبك هاي مقابله اي در زنان سالم و مبتلا به سرطان انجام دادند. روش پژوهش از نوع توصيفي مقايسه اي بود كه 83 نفر از زنان مبتلا به سرطان و 85 نفر از افراد سالم از طريق همتاسازي با گروه بيمار انتخاب و سپس پرسشنامه هاي ويژگي شخصيتي آيزنك و سبك هاي مقابله اي فولكمن و لازاروس بر روي گروه هاي مورد مطالعه اجرا شد. براي تجزيه و تحليل داده ها از آزمون تحليل واريانس چند متغيره استفاده شد. بين دو گروه مورد مطالعه زنان (سرطاني–سالم) از نظر ويژگي هاي شخصيتي، سبك هاي مقابله اي هيجان مدار و مساله مدار تفاوت ديده شد. زنان مبتلا به سرطان نسبت به افراد سالم كمتر برون گرا و بيشتر نوروزگرا بودند و در پسيكوزگرايي تفاوتي مشاهده نشد. همچنين زنان مبتلا به سرطان از سبك هاي مقابله اي هيجان مدار بيشتر و از سبك هاي مقابله اي مساله مدار كمتر استفاده مي كردند.

حمزه، بیرامی، هاشمی نصرت آبادی (1390) به مقايسه برخی از اين عوامل از جمله ويژگی‌های شخصيتی، هيجانات منفی و سبک‌های مقابله در زنان سالم و مبتلا به سرطان پرداختند. دراين پژوهش، تعداد 83 نفر از زنان مبتلا به سرطان و 85 نفر از افراد سالم از طريق همتاسازی با گروه بيمار انتخاب و سپس پرسشنامه‌های شخصيتی آيزنک (EPQ-R) و تيپ شخصيتی D‏(DS14) و سبک‌های مقابله‌ای فولکمن و لازاروس بر روی گروه‌های مورد مطالعه اجرا شدند. برای تجزيه و تحليل داده‌ها از آزمون، تی‌هتلينگ و روش تحليل واريانس چند متغيره (MANOVA) استفاده شد. نتايج نشان داد که بين دو گروه مورد مطالعه(زنان سرطانی و سالم) از نظر تجربه هيجانات منفی، ويژگی شخصيتی برون گرايی، سبک‌های مقابله‌ای هيجان مدارو مسأله مدارتفاوت ديده شد. زنان مبتلا به سرطان نمره برون‌گرايی پايين‌تری را کسب کردند و نسبت به افراد سالم در زندگی، هيجانات منفی (خشم، اضطراب و افسردگی) بيشتری را تجربه می‌کنند و بيشتر از سبک‌های مقابله‌ای هيجان مدار و در موارد کمتری از سبک‌های مقابله‌ای مساله مدار کمتر استفاده می‌کنند.

ادامه دارد...

  پژوهش های خارجی:

بیوزگوا، جاروسوا و هاجنوا ، (2015) در مطالعه ای به بررسی اضطراب، افسردگی و جنبه هایی از کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان پرداختند. این مطالعه مقطعی بر روی 225 بیمار بستری به سرطان پیشرفته (میانگین سنی 1/65 سال) بودند. داده ها با HADS، EORTC QLQ-C30 و Karnofsky مقیاس وضعیت عملکرد جمع آوری شد. در 9/33% از افراد اضطراب و در 6/47% از افراد افسردگی مشاهده گردید.نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد که در افراد مبتلا به سرطان اضطراب و افسردگی با عملکرد فیزیکی و عاطفی پایین مرتبط است.

چیو و همکاران (2014) به بررسی کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان پرداختند. داده ها از 13 بیمارستان در شانگهای چین جمع آوری شد. داده ها بوسیله پرسشنامه نسخه MQOL چینی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آمار توصیفی، تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه، و تجزیه و تحلیل همبستگی رتبهای اسپیرمن انجام شد. در مجموع 531 بیمار مبتلا به سرطان (297 پسر و 234 دختر) در 13 بیمارستان انتخاب شدند. پنج نشانه جسمانی که اغلب آنها در پرسشنامه ذکر کرده بودند درد، از دست دادن اشتها، خستگی، ناتوان و تنگی نفس بود. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که نمرات عملکرد با آیتم های جسمانی، سلامت روانی و بهزیستی مرتبط بودند.

یوسفی طبایی و سهرابی (2013) پژوهشی با هدف بررسی ویژگی های شخصیت در افراد مبتلا به سرطان پرداختند.برای این منظور 200 بیمار مبتلا به سرطان و 20 افراد غیر بیمار که از نطرسن، جنس و وضعیت اجتماعی و اقتصادی با آن همتا شده بود را انتخاب کردند. از فرم کوتاه MMPI برای جمع آوری اطلاعات استفاده کردند.نتایج تجزیه و تحلیل t-test نشان داد که افراد مبتلا به سرطان در آیتم های Dو SC و HD به طور معناداری از افراد غیر بیمار متفاوت بودند.

ادامه دارد...

خرید و دانلود فوری این فایل

قیمت : 39000 تومان





فروش ویژه پنج فایل دلخواه

آیا فایل های بیشتری نیاز دارید؟ ... آیا تخفیف می خواهید؟ ...

با پرداخت حق اشتراک به مبلغ 64000 تومان فایل های دلخواه خود را از این سایت دانلود کنید.

با پرداخت 64000 تومان حق اشتراک: تعداد 5 فایل دلخواه خود را از بین همه فایل های سایت انتخاب و دانلود کنید:

 

فایل های سایت عبارتند از:

 فایل مبانی نظری روانشناسی و مدیریت و... با لیست منابع

فایل مقالات پیشینه تحقیق با لیست منابع

فایل word مقالات بیان مسئله با لیست منابع

فایل word پروپوزال های باکیفیت و عالی با لیست منابع (عنوان همه پروپوزال ها)

و فایل های پاورپوینت و ...

فایل های تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

 برای خرید حق اشتراک کلیک کنید...


نکته مهم: با خرید حق اشتراک تا یکسال فرصت دارید با ارسال شماره تراکنش به ایمیل زیر ده فایل را دریافت کنید.

اگر مشکلی در دریافت فایل داشتید ایمیل بزنید:

iranprojhe@gmail.com

یا در ایتا پیام بدین. ارسال مستقیم پیام در ایتا

کد فایل را حتما بفرستید

یا