موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
شماره فایل : 94 mg


قسمتی از این مقاله:

ساختار مالکیت را میتوان به عنوان نحوه توزیع مالکیت سهام بین اشخاص مختلف (حقیقی و حقوقی) تعریف کرد. تضاد منافع بین سهامداران و مديريت يكي از موضوعات مهمي است كه طي دهههاي اخير مورد توجه محققين بوده است.

ارتباط بین سهامداران و مدیران شرکت مملو از تضاد منافعی است که از جدایی مالکیت و کنترل، تفاوت هدف‌های سهامداران و مدیران، و عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیران و سهامداران ناشی میشود (دی، 2008) که این تضاد منافع به وسیله تئوری نمایندگی بیان می‌گردد. رابطه نمایندگی به صورت قراردادی تعریف میشود که به موجب آن یک یا چند شخص (مالک یا مالکان)، شخص دیگری (نماینده) را برای اجرای بعضی خدمات از جانب خود به کار گماشته و اختیار تصمیمگیری را به وی تفویض میکنند [19].

ساختار مالکیت می‌تواند به عنوان مالکیت سهامی معرفی شود که به وسیله مدیریت شرکت، کارکنان، سهامداران عمده بیرونی، سایر شرکت‌ها و سهامداران خرد نگهداری می‌شود [21]. شرکت‌ها بر اساس تفاوت در ویژگی ساختار مالکیت، ترکیب هیئت مدیره را تشکیل می‌دهند و در نتیجه تشکیل هیئت مدیره، استراتژی‌ها و سیاست‌های شرکت شکل می‌گیرد [16]. هیئت مدیره اصلاحات حاکمیت شرکتی به طور قابل توجهي قوانين و مسئوليت‌هاي هيئت مديره را افزايش داده است.

قوانين مربوط به هيئت مدیره هم در مورد وظايف نظارتي هم مشاوره‌اي در حال گسترش هستند. نقش مشورتی نیازمند آن است که هیئت مدیره به مدیریت اجرایی در تصمیمات راهبردی تجاری جهت ایجاد ارزش برای سهام داران بدون دخالت در مدیریت امور جاری، راهنمایی و مشاوره دهد. انجام نقش نظارتي نيازمند آن است كه هيئت مدیره بر طرح‎ها، تصميمات، فعاليت‌ها و عملكرد مديريت نظارت كنند تا از حفظ منافع سهامداران مطمئن شوند.

در کلیه اقداماتی که هیئت مدیره به عمل می‌آورد، از مدیران انتظار می‌رود تصمیمات تجاري خود را به گونه‌اي اتخاذ کنند که منطقاً معتقدند بهترین منافع شرکت در آن است. سازوکارهای حاکمیت شرکتی مرتبط به هیئت مدیره را می‌توان قالب موارد زیر مطرح نمود: تعداد اعضای هیئت مدیره (اندازه) اندازه اعضای هیئت مدیره (تعداد اعضا) به عنوان یک عنصر با اهمیت دیگر در ویژگی‌های هیئت مدیره است.

تعداد بهینه اعضای هیئت مدیره می‌بایست طوری تعیین شود تا نسبت به اینکه اعضای کافی برای پاسخگویی و وظایف مختلف وجود دارد اطمینان حاصل شود. دو دیدگاه در باره تاثیر اندازه هیئت مدیره مطرح است؛یک دیدگاه می‌گوید هیئت مدیره‌های بزرگ‌تر، اثربخشی کمتری دارند زیرا استخدام و هماهنگی گروه‌های بزرگ‌تر، مشکل‌تر است[17]. عقیده این گروه بر این است که هیئت مدیره‌های کوچکتر، موثرترند زیرا قادرند تصمیمات راهبردی به موقع‌تری اتخاذ کنند.

این در حالی است که دیدگاه مقابل اعتقاد دارد که هیئت‌مدیره‌های بزرگ‌تر به اعضا فرصت و اجازه کار تخصصی‌تری می‌دهد.[24]. با این حال مطالعه تاثیر تعداد اعضای هیئت مدیره در ایران با توجه به تشابه تعداد اعضا در اکثریت قریب به اتفاق شرکتها(پنج نفر) امکان‌پذیر نیست.

ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.


خرید و دانلود فوری این فایل

قیمت : 39000 تومان





فروش ویژه پنج فایل دلخواه

آیا فایل های بیشتری نیاز دارید؟ ... آیا تخفیف می خواهید؟ ...

با پرداخت حق اشتراک به مبلغ 64000 تومان فایل های دلخواه خود را از این سایت دانلود کنید.

با پرداخت 64000 تومان حق اشتراک: تعداد 5 فایل دلخواه خود را از بین همه فایل های سایت انتخاب و دانلود کنید:

 

فایل های سایت عبارتند از:

 فایل مبانی نظری روانشناسی و مدیریت و... با لیست منابع

فایل مقالات پیشینه تحقیق با لیست منابع

فایل word مقالات بیان مسئله با لیست منابع

فایل word پروپوزال های باکیفیت و عالی با لیست منابع (عنوان همه پروپوزال ها)

و فایل های پاورپوینت و ...

فایل های تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

 برای خرید حق اشتراک کلیک کنید...


نکته مهم: با خرید حق اشتراک تا یکسال فرصت دارید با ارسال شماره تراکنش به ایمیل زیر ده فایل را دریافت کنید.

اگر مشکلی در دریافت فایل داشتید ایمیل بزنید:

iranprojhe@gmail.com

یا در ایتا پیام بدین. ارسال مستقیم پیام در ایتا

کد فایل را حتما بفرستید

یا