قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 61 صفحه
کد فایل: mb 363
سادهترین مدل IRT است که البته با بیشترین گستردگی بکار گرفته شده است. این مدل را با نماد (1PL) نمایش میدهند و به افتخار ایجاد کنندهی آن، به آن مدل راش نیز میگویند. مدل اولیه راش و مدل یک پارامتری، هر دو دارای ویژگیهای مشابهی هستند و از نظر ریاضی نیز یکسانند.
با این وجود تفاوتهایی نیز دارند. خم ویژه سوال در این مدل از طریق معادله زیر محاسبه میشود: = ( ) ( ) : احتمال پاسخ صحیح آزمودنی با توانایی ( ) که به طور تصادفی انتخاب شده است به سوال i b : پارامتر دشواری ( ) : پارامتر توانایی e: مبنای لگاریتم طبیعی که مقدار آن برابر 718/2 است D : عامل مقیاس است.
برای نزدیک کردن تابع لوجیستیک به تابع اجایو نرمال در نظر گرفته میشود که مقدار آن برابر 7/1 است. در این مدل، ICC ها موازی هستند و فقط از نظر مکانی با هم متفاوت هستند. به بیانی دیگر در این مدل فرض می شود که تنها توانایی آزمودنیها و دشواری سوال، عملکردشان را متأثر میسازد. همچنین، فرض میشود تمام سوالات پارامتر تشخیص یکسانی دارند. و نیز مجانب پایینی ICC، یعنی (c) برابر با 0 است. مدل دو پارامتری این مدل را با نماد (2PL) نشان میدهند. تنها تفاوتی که مدل دو پارامتری با مدل یک پارامتری دارد، وجود پارامتر تشخیص در این مدل است.
در مدل دو پارامتری چون سوالات دارای قدرت تشخیص متفاوتی هستند، بنابراین پاسخ دادن به هر سوال اهمیت متفاوتی در توانایی و نمره کل فرد دارد. احتمال پاسخ صحیح به سوال در این مدل از طریق معادله زیر برآورد میشود: = ( ) در این مدل بیانگر پارامتر تشخیص است. سایر نمادهای به کار رفته در این مدل همان نمادهای مدل یک پارامتری است.
ICC ها در این مدل هم از نظر جایگاهشان در مقیاس توانایی و هم از نظر شیب با هم تفاوت دارند. ICC ها ممکن است همدیگر را قطع کنند که این پیامد داشتن شیبهای متفاوت است. به این علت که در مدلهای یک پارامتری و دو پارامتری، عامل حدس وجود ندارد، این مدلها برای سوالات تشریحی یا باز پاسخ مناسب هستند.
ادامه دارد ...