قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
کد فایل: mb 414
سلامت و سلام يعنى مصون و جدا بودن از آفات ظاهرى و باطنى. قرآن کریم اشاره میکند قلب سليم آن است كه از شك، حسد، كفر و نظایر آن سالم و دور باشد (واقعه، آيات 25 و 26)؛ مراد گفتار و رفتاري است که از هم ديگر در سلام باشند. طبرسى گويد؛ سلام يعنى آن كه بندگان از ظلمش سالماند؛ علامه طباطبایی (ره) در کتاب گرانقدر تفسیر الميزان سلامت را «بى آزار» معنى كرده و میگويد؛ سلام كسى است كه بدون شرّ و ضرر، با تو به سلامت و عافيت ملاقات كند (قرشى،1371).
با توجه به ريشه و معناي سلامت و سلام، مسلمان بايد آبروي ديگران را حفظ و هتک حيثيت نکند و مردم از دست و زبانش درامان باشند. همانطور که حضرت علي(ع)مي فرمايند: «با مؤمنين به ايثار و با ساير مردم به انصاف رفتار کن» (تمیمی آمدی،1366) حضرت صادق (ع) نيز فرمودهاند: «مسلمان کسي است که مردم ازدست وزبان او در امان باشند» و«مومن کسي است که مردم اورا امين مال وجان خود بدانند» (علامه مجلسى ، 1037- 1111 هجرى). نداى قرآن فراخواني به حذف تفاوت ها و امتيازها دارد، زيرا خداوند از آن جهت ميان مردم درنسب ها وشهرها تفاوت قرار داد تا در صدد شناختن هم برآيند و با يك ديگر آمد و شد كنند، نه اين كه به يك ديگر فخر فروخته، و به برترى جويى بپردازند (حكيمى،1380).
سالهاي متمادي است انديشمندان علوم انساني وروان شناسان غربي باگمانه زني و نظريه پردازيهاي مختلف سعي درشناسايي شاخص ها، مؤلفه ها و متغيرهاي تأثيرگذار و مرتبط با رفتار هاي بهنجار و نابهنجار داشته اند تا بتوانند به کنترل، پيش بيني و تبيين رفتار انسان براي دستيابي به سلامت بپردازند. اين نظريه ها در جنبه هاي ماهوي سرشت سرنوشت انسان تفاوت و گاه تضادهاي بنيادي، با نگاه اسلام داشتهاند به طوری که اين تفاوت ها، تأثير مهمي بر اهداف، محتوا و شايسته هاي رفتار سالم و انسان سالم به ويژه در عرصه اجتماعي بر جای گذاشتهاند.
تفاوت فوق العاده زيادي وجود دارد ميان اين كه انسان خود را براي خويشتن مطرح كند و اين كه آفريننده او که مافوق اوست وي را مورد شناسايي قرار دهد (علامه جعفري، الف 1388).
ادامه دارد ...