قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
کد فایل: mb 473
زوج درمانی خود نظم بخشی: این رویكرد كاربرد نظریه خود كنترلی رفتاری مشكلات در ارتباط است. تاكید این رویكرد بر این است كه به زوجین آشفته كمك كند تا صلاحیت های بیشتری را برای تغییر الگوهای مشكل آفرین رفتاری، شناختی، عاطفی به دست آورده و به وسیله این كار رابطه خود را تقویت كنند. در این رویكرد تلاش برای ارائه یك چهارچوب یكپارچه نظری است.
روش های مورد استفادهدراین رویكرد بر مبنای مشكلات ارتباطی تدوین شده اند یعنی هدف تغییر الگوهای رفتاری – شناختی – عاطفی است كه با مشكلات ارتباطی در پیوند است. (هالفورد ،1999. ترجمه، تبریزی و همکاران ،1384). . زوج درمانی ارتباطی :این رویكرد با هدف افزایش توانایی زوجین برای گفتگویی مشاركتی و تعیین انواع راهبردهای مؤثر ارتباطی كه زوجین را به شناخت و حل مشكلات برساند و همچنین مشاركت دادن زوجین با یكدیگر برای حل مشكلات انجام می شود.
فرض اساسی این رویكردها این است كه ارتباط بهتر میان زوجین و تعاملات صمیمانه را گسترش داده و موجب كاهش تعارضات میان آنها شود (پیتا ،2001) . زوج درمانی فمینیستی :اساس این رویكرد بان می كند كه وجود تفاوت ها در قدرت موجب تفاوت در رشد شخصی و اجتماعی افراد می شود بنابراین مسائل مراجعان بیشتر ناشی از پیامها محدودیت های بیرونی است تا درونی.
اهداف این رویكرد آگاهی دادن در زمینه فرآیند های اجتماعی، نقش جنسیتی، تشخیص پیامد ها یا عقاید درونی شده، گسترش و رشد زنجیره تكاملی از رفتارهای آزادانه انتخاب شده یا غیر تحمیلی، ایجاد تعامل وابستگی و استقلال در روابط و پژوهش طیف وسیعی از مهارت های زندگی، می باشد .
زوج درمانی فمینیستی وجود تعارضات را ناشی از عدم آگاهی زوجین نسبت به نقش و انتظاراتی می داند که از الگوهای پیشین نشأت می گیرد بنابراین هدف درمانگرانتقال این انتظارات به حوزه آگاهی زوجین است.زوج درمانی فمینیستی مانندیك مترجم زبان میان زوجین قرار می گیرد و به آنها كمك می كند كه تا دنیای ذهنی یكدیگر،نقش جنسی اجتماعی شده، انتظارات مربوط به ارتباط و زبان یكدیگر را درك كنند (نانت ، 2005) .
ادامه دارد ...