قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
کد فایل: mb 477
در بیشتر پژوهش های مربوط به انگیزه پیشرفت از هنری موری محققی که نقش اصلی را در تبیین این نظریه ایفا می کند، نام می برند. نظریه موری از دو لحاظ حائز اهمیت است؛ نخست آنکه وی اولین محققی است که نیاز به پیشرفت را مطرح کرد. موری یک طبقه بندی بیست گانه در مورد نیازهای انسان ارائه می دهد که در آن نیاز به پیشرفت یکی از آنها به شمار می رود.
وی نیاز را کوششی برای فائق آمدن بر مشکلات و موانع می داند که موجب افزایش تواناییهای مطلوب می گردد؛ به طوری که می توان با دیگران رقابت کرد، بر آنان پیروز شد و با موفقیتهای حاصل، عزت نفس خویش را افزایش داد. دومین اهمیت نظریه موری این است که وی برای پژوهش های مربوط به انگیزه پیشرفت، آزمونی ابداع کرد که با آن می توان حالات را مورد ارزیابی قرار داد. این آزمون به تست اندر یافت موضوع معروف است و می تواند عقده های ناهشیار و پنهان را آشکار سازد (خداپناهی، 1392).
نظریه ارزیابی شناختی
نظریه ارزیابی شناختی، روشی را برای پیش بینی تأثیر رویداد بیرونی بر انگیزش در اختیار می گذارد. این نظریه توضیح می دهد که چگونه یک رویداد بیرونی (مثل پول، نمره، ضرب الاجل) ، بر انگیزش درونی و بیرونی تأثیر می گذارد.
در صورتی که یک رویداد بیرونی به صورت نسبتاً کنترل کننده ارایه شود، انگیزش بیرونی را افزایش ولی انگیزش درونی را کاهش می دهد زیرا که تأثیر زیان بخشی بر خود مختاری دارد. در صورتی که یک رویداد بیرونی به صورت نسبتاً اطلاع رسان ارایه شود، انگیزش درونی را افزایش می دهد زیرا تأ ثیر مثبتی بر شایستگی دارد(ریو، 2005 ، ترجمه سید محمدی، 1391).
ادامه دارد ...