موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 32 صفحه
شماره فایل 606
محققین عمدتاً دو مدل برای تبیین رضایت شغلی ارائه دادهاند كه عبارتند از مدل تبیینی گرایشی و مدل تبیینی موقعیتی ، در مدل گرایشی رضایت شغلی را بر اساس نیازها ، توقعات ، نگرشها ، و ارزشهای كاركنان تعیین میشود . اجتماعی شدن افراد در گروههای اجتماعی مختلف منبع تولید آرزوها ، انتظارات ، ارزشها و خواهشهای متفاوت آنان است . هر فردی مجموعه این خصوصیات را به عنوان شخصیت خویش با خود به شغلش میآورد و این مجموعه عوامل شخصیتی است كه میزان رضایت شغلی فرد را تعیین میکند(طالبیان ، 1375).
در این رابطه مدلی از رضایت شغلی توسط (آرنولد و فلد من ، 1986) ارائه شده است و به نظر میرسد تلفیقی از دو مدل گرایشی و مدل موقعیتی باشد. (شكل زیر) طبق این مدل اساساً رضایت شغلی از اختلاف بین آنچه افراد از شغل خود انتظار دارند و آنچه واقعاً از شغل آنها بدست میآید حاصل میشود.
به عبارتی دیگر اگر ویژگیهای شغلی كمتر از مقدار مطلوب باشد شخص ناراضی خواهد شد و اگر هیچ اختلافی بین مقدار مطلوب و شرایط واقعی وجود نداشته باشد، شخص راضی خواهد شد و اگر بیشتر از انتظار كارمند واقعیات شغلی وجود داشته باشند. شخص خیلی راضی خواهد شد (آرنولد و فلد من، 1986).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.