موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 663
چنانكه می دانیم فن آوری اطلاعات پیوند نزدیكی با پیشرفت اجتماعی دارد. اما پرسش آن است كه آیا این پیشرفت بدون دستیابی همه ی اقشار وگروه های اجتماعی درهمه ی نقاط دنیازن و مرد، پیر و جوان، دارا و ندار، شهری و روستایی، باسواد و كم سواد، اروپایی و افریقایی ... به این فن آوری وامكانات آن دست یافتنی است.
آیا یك جامعه، در سطح محلی یا جهانی، می تواند به پیشرفت فنی نایل شود اگر به این مسئله توجه نكند؟ راه های پرداختن به آن چیست؟ اصطلاح"شكاف دیجیتالی " به منظور پاسخ گویی به این گونه پرسش ها به كارمی رود. واقعیت این است كه شكاف دیجیتال، به عنوان یك پدیده، درهمه ی جوامع وجود دارد، اگرچه شكل بروز آن متفاوت است.
دیدگاه های گوناگونی نسبت به این پدیده وجود دارد .این دیدگاه ها را می توان به سه گروه متمایز تقسیم كرد: یك) دیدگاه فن مدارانه : برخی براین باوراند كه بهترین راه مواجهه با شكاف دیجیتالی دراختیار گذاشتن امكانات فنی همچون رایانه های شخصی، تارنما، و ارتباط سریع مخابراتی است. دو) دیدگاه مردم مدارانه : برخی دیگر تكیه را برافراد می گذارند، و معتقدند كه تنها با آموزش مردم و ایجاد گروه های اجتماعی مناسب می توان بر این پدیده فایق آمد. سه)دیدگاه فنی- اجتماعی : این دیدگاه راه حل را در آمیزش متوازن جنبه های فنی و اجتماعی می بیبند، و جداكردن این دو را، چونان كه دو دیدگاه دیگر به آن تمایل دارند ،نادرست می انگارد.( کلاهدوز و کلاهدوز، 1386)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.