موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 693
ورمرزيار(1387) به بررسي وضعيت سرمايه اجتماعي خانواده در بين دانشآموزان سال سوم شهر سنندج پرداخته است. در اين مطالعه از رهيافت نظري كلمن استفاده شده است و از روش پيمايش براي جمعآوري دادهها استفاده شده است. يافتههاي تجربي تحقيق نشان ميدهد كه ميزان ميانگين سرمايه اجتماعي خانواده دانشآموزان در سطح متوسطي بوده و رابطه معنيداري بين پايگاه اقتصادي-اجتماعي دانشآموزان و سرمايه اجتماعي خانواده آنها مشاهده نگرديده است.
اين نتيجه مؤيد ديدگاه نظري كلمن است كه پايگاه اقتصادي-اجتماعي نميتواند عامل تعيين كنندهاي در كيفيت روابط و شبكههاي درون خانواده، به عنوان يكي از شاخصهاي اصلي سرمايه اجتماعي باشد(ورمزيار،1387). قنادان و انديشمند (1388) در مطالعهاي به بررسي نقش دانشگاه در ايجاد سرمايه اجتماعي به منظور ارائه الگوي پيشنهادي براي ارتقاي نظام آموزش عالي کشور پرداختهاند.
مطالعه مذکور با روش توصيفي پيمايشي و از طريق نمونهگيري تصادفي طبقهاي انجام شده است. تجزيه و تحليل دادهها در دو سطح توصيفي و استنباطي (تحليل عاملي و ضريب همبستگي) صورت گرفته است. پس از انجام تحليل عاملي، 7 مؤلفه اصلي و 54 زير مؤلفه شناسايي شده و با هويت سازماني، توانمندسازي، همکاري و نفع عمومي، تسهيم دانش و خلق سرمايه فکري، اعتماد و همبستگي مديريت مشارکتي و آگاهي نامگذاري شده است.
نتايج نشان داده که مؤلفه اصلي اعتماد و همبستگي از بالاترين ميانگين و مؤلفه مديريت مشارکتي از کمترين ميزان ميانگين برخوردار است. بيشترين سرمايه اجتماعي مربوط به استادان و کمترين ميزان سرمايه اجتماعي مربوط به مربيان بوده است. شهرستان زرند و کرمان به ترتيب بالاترين و پايينترين ميزان سرمايه اجتماعي را داشتهاند (قنادان، 1388).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.