موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 23 صفحه
شماره فایل 733
چون مسایل و مشكلات در موقعیتهای مختلف، انواع گوناگون دارد، تفكر منطقی نیز از سطوح مختلفی برخوردار است. افراد اگر بخواهند، تفكر منطقی داشته باشند در مواقعی كه در مورد مسألهای میاندیشند و یا با مشكلاتی روبرو میشوند، باید مراحل ذیل را در فرآیند حل مشكلات و اساساً در جریان تفكر دنبال نمایند.
1ـ تشخیص مسأله: اولین مرحلهای كه تفكر منطقی از آنجا شروع میشود تشخیص مسأله است. همانگونه كه تشخیص نوع بیماری در فرآیند درمان كار اساسی و گام نخستین است، تشخیص مسأله در جریان تفكر هم گام نخست است.
وقتی افراد بتوانند مسأله را درست تشخیص دهند، میتوانید مدل تفكر و این كه از چه راهكارهایی میبایست در حل مسأله استفاده نمایند، را نیز تشخیص دهند. ۲ـ فرضیه سازی: فرضیههایی كه ممكن است آنها را احتمالات، حدسها، تصورات یا بینشها بنامیم، ما را به جملههای پیشبینی كننده كه به صورت قضایای شرطی در آمده است، رهنمون میشود، در مورد علت یک رخداد چندین احتمال را مطرح نموده احتمالی را كه از همه نزدیكتر و منطقیتر به نظر میرسد، برمیگزینیم.
3ـ تصمیمگیری: از میان فرضیههای مختلف یكی از آنها را به عنوان بهترین فرضیه كه با شواهد موجود تأیید شده است، انتخاب و به دنبال آن تصمیمگیری متناسب با موقعیت را انجام میدهیم(استرنبرگ و گریگورنکو ، 2002).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.