موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 21 صفحه
شماره فایل 845
بر طبق نظر هاروی دلفابرو (2004)، لایتسی(2006 )و گیلسپی (2007) یکی از نظریات مرتبط با تاب آوری ، نظریه شناختی اجتماعی بندورا است. این رویکرد رفتار انسان را بر حسب تعامل بین شناخت ، رفتار و عوامل محیطی تبیین می کند و بر تشریک مساعی بین رفتار ، انسان و شناخت ، رفتار و عوامل محیطی تاکید می کند همچنین تاکید می کند سازگاری ، بستگی به عواطف ، اهداف ، صلاحیت ها و تجارب فرد دارد.
براساس این نظریه ، تاب آوری از تعامل بین عوامل محیطی ، رفتاری و فردی بوجود می آید.مقابل دیدگاه شناختی اجتماعی ، انسان ها موجودات فعالی در نظر گرفته می شوند که قادر به خود نظم دهی و تنظیم رفتارشان هستند ، نه موجودات منفعلی که توسط نیروهای ناشناخته محیطی یا تکانه های درونی کنترل شوند.آنها به طور فعال در تحول خویشتن شرکت می کنند و می توانند با رفتارشان وقایع و رویدادها را کنترل نمایند .
اعمال و افکار افراد ، محصول تعامل بین سه نیروی محیط ، شخص و رفتار است.بندورا(1997) بیان نموده است که افراد با باورهای خودکارآمدی بالا وقتی با مشکلات برخورد می کنند زمان بیشتری مقاومت نشان می دهند؛ به باور بندورا خودکارآمدی باعث ترغیب انگیزش و منابع شناختی فرد می گردد و عاملی برای اعمال کنترل بر روی یک رویداد معین است( علیزاده ،1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.