موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
شماره فایل : 108 mg
شهروندی احتمالاً زمانی رخ خواهد داد كه كاركنان قابل اعتماد و منصف بتوانند حیات شغلیشان را با تعهد ارتقاء و بهبود ببخشند و ضمناً كاركنانی كه به سرپرستان شان اعتماد میكنند سطوح بالایی از رفتار شهروندی را ابراز میكنند. انصاف یكی از پیشبینی كنندههای رفتار شهروندی به همان میزان میباشد به ویژه تحقیقات نشان میدهند كه كاركنان برای اجرای رفتارهایی كه تحت عنوان فراتر و ماواری وظایف رسمی نامیده میشوند اعلام آمادگی خواهند كرد در صورتی كه آنها اعتقاد داشته باشند: • پیامدهای مهم یعنی ارتقاء و افزایش پرداختها به شكل منصفانهای از طرف سازمان توزیع و انتشار پیدا كرده باشد.
• رویههای مورد استفاده برای تصمیمگیری عادلانه باشد یعنی «عدالت رویهای». • سرپرستان مستقیم در صورتی كه اعتماد آفرین باشند و دیدگاههای كاركنان را در نظر بگیرند بنابراین تا حد زیادی كاركنان سطوح بالای رفتار شهروندی را از خود نشان میدهند. • ایده و تفكرات عدالت سازمانی به مفاهیم قراردادهای روانشناختی كه بین كاركنان و سازمانها وجود دارد بر میگردد، قراردادهای روانشناختی شامل تعهدات دو جانبه میباشد بدین معنی كه كاركنان معتقدند كه سازمان شان مدیون و بدهكار آنها است و تعهداتی كه كاركنان بر این باورند آنها مدیون سازمانشان هستند. به علاوه تحقق قراردادهای روانشناختی وقتی رخ میدهند كه سازمانها تعهداتشان را در قبال آنچه به كاركنان مرتبط میگردد برآورده سازند.
در صورتی كه كاركنان احساس كنند كه قراردادهای روانشناختی نقص و خدشهدار گردیده است، اغلب از طریق نزول رفتارهای شهروندی عكس العمل نشان خواهند داد. 6 )خصوصیات و خصلتهای شخصی كاركنان محققان خاطر نشان ساختند كاركنانی كه وظیفهشناس، آگاه، با وجدان، خوشبین، مثبتنگر، برون گرا و نسبت به دیگران ابراز همدلی و همدردی میكنند و در همان حال گروه گرا و تیم محور هستند، رفتار شهروندی را بیشتر ابراز میكنند. به نظر میرسد افرادی كه سطوح بالایی از رفتارهای وظیفهشناسی را داشته باشند، بیشتر در رفتار شهروندی درگیر میشوند. (مارك بولینو ، ویلیام ترنلی ، به نقل از (توره، 1383).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.