موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل : 176 mg
با توجه به شیوههای مختلف اجرای پروژه که در ادامه به آن اشاره میگردد، ماهیت و محتوی قرارداد و تعهدات طرفین تغییر مینماید. نقش کارفرما، مشاور و پیمانکار در روشهای مختلف از ابعاد گوناگون بسیار متفاوت میباشد و هر روش مقتضیات خود را طلب مینماید. لذا با توجه به سیاستهای کلان، نوع طرح و سایر شرایط، شیوه اجرا و به تناسب آن نوع قرارداد تعیین میگردد.
اما در یک تقسیم بندی کلی، برخی روشهای اجرای عبارتند از: روش طرح، مناقصه، ساخت روش طرح و ساخت یا (E.P.C) روش ساخت، بهرهبرداری، انتقال (B.O.T) روش ساخت، بهرهبرداری، تملک، انتقال (B.O.O.T) روش ساخت، تملک، بهرهبرداری (B.O.O) درادامه به توضیح در خصوص روشهای مذکور میپردازیم. روش طرح، مناقصه، ساخت این روش در اجرای طرحهای عمرانی متعارف و دارای سابقه زیادی بوده و با توجه به وجود ضوابط و دستور العملهای منتشر شده، بیشتر پروژهها از این طریق اجرا میگردند.
در این شیوه سه عامل کارفرما، مشاور و پیمانکار اجزای اصلی آن را تشکیل میدهند. کارفرما با تعریف نیازهای خود و تأمین مالی طرح با استفاده از خدمات مهندسین مشاور مطالعات فاز یک و فاز دو طرح را انجام و اجرای پروژه را از طریق برگزاری مناقصه به پیمانکار واگذار مینماید که در این راستا، میتواند از خدمات مدیریت طرح، جهت واگذاری برخی وظایف کارفرمایی نیز بهره ببرد. از مشکلات این شیوه میتوان به موارد ذیل اشاره نمود: مستقل بودن مسئولیتهای مشاور و پیمانکار که میتواند منجر به بروز اختلاف در طراحی و یا مسایل اجرایی گردد.
عدم مشارکت در سرمایهگذاری توسط پیمانکار و افزایش ریسک کارفرما نیاز به سازمان مناسب جهت هماهنگی بین کارفرما، مشاور، پیمانکار احتمال غفلت از ملاحظات اجرایی در هنگام طراحی نوسط مشاور که میتواند منجر به توقف و در نهایت افزایش هزینه طرح گردد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.