موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 49 صفحه
شماره فایل : 237 mg
- سیر تحولات بازاریابی اجتماعی در سال 1952 " ويب" سئوالی مطرح کرد که سال ها بعد به پايه گذاري دیدگاه بازاريابي اجتماعي منجر شد. او پرسيد:"چرا ما نمی توانيم برادري را مانند صابون به مردم بفروشيم؟" ویب با بررسي چهار نمونه بسيج همگاني نتيجه گرفت که با کمک اصول و فنون بازاريابي امکان فروش يک موضوع اجتماعي به مخاطبين وجود دارد (شمس، 1386). کاتلر و لوی در سال 1969 مقاله ای با عنوان "توسعه مفهوم بازاریابی " منتشر نمودند، می توان گفت در این مقاله بود که برای اولین بار ایده بازاریابی اجتماعی شکل گرفت و به عنوان مفهومی نوین بر آمده از تفکربازاریابی به جهان معرفی شد( میرک زاده بهرامی، 1390).
در نهایت بازاريابی اجتماعي در دهه ۱۹۷0 به عنوان يک حوزه علمي کامل و مستقل پا به عرصه گيتي نهاد. فيليپ کاتلرو جرالد زآلتمن دو تن از انديشمندان و صاحبنظران مشهور بازاريابي، اين حوزه علمي جديد را معرفي کردند.آنها عقيده داشتند که مفروضات و مفاهيم بازاريابي تجاري مي تواند براي فروش اعتقادات، باورها، نگر ش ها و رفتارهاي انساني مورد استفاده قرارگيرد. اصرار کاتلر و زآلتمن بر این نکته بود که تفاوت عمده و اساسی بازاریابی اجتماعی با سایر حوزه های بازاریابیدر اهداف و مقاصد بازاریابی اجتماعی و تشکیلات آن متجلی است.
رسالت اصلی بازاریابی اجتماعی تأ ثیر گذاری بر رفتار های اجتماعی و انسانی است. در بازاریابی اجتماعی کسب سود و منافع شخصی اولویت اصلی به شمار نمی رود. به عبارت دیگر، تأ کید بازاریابی اجتماعی تنها ارضاء نیازها و خواسته های افراد اجتماع از طریق فرایند مبادله و داد و شتد نیست؛ بلکه هدف و مقصد والاتری دارد و آن تأثیر گذاری بر اعمال و رفتار افراد در اجتماع است (خورشیدی و مقدمی،1382).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.