موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
شماره فایل : 289 mg
پیچیدگی محیط تجارت امروز، سازمانها را وادار کرده تا تواناییهای خود را در پاسخگویی به تغیرات محیطی افزایش دهند. از طرفی دگرگونيهاي اجتماعي، فناوريهاي پرشتاب و چالشزا و تكوين رسالتهاي جديد در سازمانها، ضرورت انعطافپذيري و آمادگي براي رويارويي با شرايط جديد را امري اجتناب ناپذير ساخته است.
بنابراین در عصر ما برای بقا و پیشرفت و حتی حفظ وضع موجود، میبایست جریان نوجویی و نوآوری را در سازمان تداوم بخشید تا از رکود و نابودی آن جلوگیری شود، که رسیدن به این مهم نیازمند فرهنگی مناسب است(دنگ و همکاران،2011، ص3).
فرهنگ سازمان مينياتوري از فرايندهاي كلان فرهنگي محيط سازمان است كه با ظهور مقولههايي مانند فناوري اطلاعات و ارتباطات، پديده جهاني شدن و چگونگي برخورد با آن، دگرگونيهاي جمعيت شناختي، آموزش مداوم، انفجار دانش، بحرانهاي اخلاقي، سازمان يادگيرنده و رشد فزاينده دانش، توجه به كيفيت و اثربخشي در سازمانها، ضرورت بسترسازي مناسب در فرهنگ سازماني خلاق را در همه سطوح سازماني ايجاد مينمايد (جولیا،2011،ص152).
در حقیقت فرهنگسازمانی عبارت است از فلسفهای که خط مشی سازمان و رفتارهای سازمان را بسوی کارکنان و مشتریان هدایت میکند یا عبارت است از مفروضات و باورهای بنیادی ویژهای که بین اعضاء سازمان مشترک بوده که به کمک آنها کارها و فعالیتهای روزمره سازمان انجام میپذیرد.
سرانجام فرهنگ سازمانی را میتوان وجود سیستمی از معانی و مفاهیم مشترک بین افراد و اعضای سازمان دانست. در هر سازمانی الگویی از باورها، رفتارها، سمبلها، آداب و رسوم و شعائری وجود دارند که به مرور زمان کسب میشوند و پرورش یافته و سرانجام شکل میگیرند. این الگوها موجب میشوند تا سازمانها شخصیت و هویت ویژهای کسب کنند. همچنین اعضاء و افراد سازمان الگوی رفتار و عمل خود را از آنها میگیرند تا به درک و دریافت مشترک و یکسانی دست یابند(موبلی و همکاران،2005،ص148).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.