موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
شماره فایل : 289 mg
کارآفرینی سازمانی بنا به تعریف شاکر زهرا از سه بعد اصلی تشکیل شده است. این سه بعد اصلی شامل: نوآوری، نوسازی سازمانی و اقدام به کسب و کار جدید در سازمان می باشد(شرما و کریسمن ،2007،ص119). بنابراین هر یک از عوامل فرهنگی که این متغیرها را در سازمان تحت تاثیر قرار دهد، بطور بالقوه قابلیت تأثیر بر جریان کارآفرینی در درون سازمان را دارد. نوآوری در سازمان مستلزم وجود ارزشهای مشترک و گرایشات مشترک و روشن بین کارکنان میباشد.
بدون وجود این ارزشها و گرایشات، توسعه بعد فنی نوآوریهای تکنولوژیک در سازمان چندان رضایت بخش نخواهد بود. این بدین معناست که فرهنگ سازمانی نرم افزاری است که سخت افزار نوآوریهای تکنولوژیک در سازمان ناچار از وجود آن است. ماهیت فرهنگ سازمانی که منجر به نوآوریهای تکنولوژیک در سازمان میشود، فصل مشترک سه عامل: مقبولیت نزد مدیریت ارشد، نوآوری مبتنی بر فرهنگ و وجود فرهنگ مبتنی بر نوآوری در جهت نوآوریهای تکنولوژیک میباشد(کلاور و همکاران،1998،ص73).
در این مفهوم، شرایط اساسی برای به وجود آمدن فرهنگ بر اساس نوآوری تکنولوژیکی در پنج گروه زیر قرار میگیرند: استراتژی: شامل رسالت (ماموریت) و معنی دار بودن ساختار: شامل انعطاف پذیری و آزادی(استقلال ، تفویض اختیار، تصمیم گیری و تعاملات همکارانه در تیمها و گروهها) مکانیسمهای حمایتی: شامل پاداش دهی و قدردانی و در دسترس بودن منابع (زمان، فناوری اطلاعات و افراد خلاق)
رفتارهای مشوق نوآوری: شامل نحوه اداره امور در زمان بروز اشتباه ، خلق ایده، فرهنگ یادگیری مداوم ، ریسک پذیری، حمایت از تغییر و نحوه اداره تعارضات ارتباطات: شامل ارتباطات باز می باشد (مارتینز و تربلانچ،2003،نقل از شوقی و نظری،1391،ص91).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.