موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 52 صفحه
شماره فایل : 354 mg
- ماده اولیه آن اطلاعات (ماده خام ذهنی) است. - موتور محرکه آن رایانه است. - محدود به موقعیت مکانی نیست. - تاثیر مخرب زیست محیطی ندارد. - محصولهای نهایی آن محصولی تجریدی (غیرقابل تجسم) است. (فتحیان، مهدوی نور، 1391، ص 472
-2-6-4- کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان:
فناوری اطلاعات در سازمانها دارای کاربردهای متفاوتی است، بیشتر صاحبنظران این کاربردها را به دو دسته طبقهبندی نمودهاند:
عملیاتی و اطلاعاتی:
کاربردهای عملیاتی:
استفاده از فناوری اطلاعات در یک تخصص را کاربرد عملیاتی آن مینامند. تهیه فهرست حقوق و دستمزد، صدور احکام کارگزینی، پیشبینی موجودی، برنامهریزی تولید و توزیع و تخصیص نیروی کار، هزینهیابی صنعتی و دیگر وظایف تخصصی از جمله زمینههای کاربرد عملیاتی فناوری اطلاعات است در این سطح رایانه موجب گسترش خودکار شدن کارها و امور اداری گشته و در نتیجه به انجام اقتصادیتر کارها و سرعت در انجام آنها میانجامد.
کاربردهای اطلاعاتی: کاربرد اطلاعاتی فناوری اطلاعات سبب تسهیل جمعآوری، ذخیرهسازی و انتشار اطلاعات میگردد. به عبارت دیگر رایانه و فناوریهای اطلاعاتی، در نقش کاربرد عملیاتی به عنوان یک وسیله و ابزار مکانیکی تبدیل داده به ستاده عمل میکنند، در حالی که در نقش اطلاعاتی به عنوان یک عنصر و عامل اصلی در جمعآوری، انتقال و انتشار عوامل اطلاعاتی به شمار میروند.
نقش اطلاعاتی به کنترل و انتشار اطلاعات براساس اهداف، مقررات و استانداردهای سازمان کمک مینمایند. برنامهریزی، آموزش، تحقیقات بازاریابی، پیشبینی فروش و غیره ازجمله زمینههای کاربرد اطلاعاتی فناوری اطلاعات میباشند. (حسيني، محمديان و نيك نقش، كاركرد فناوري اطلاعات در مديريت منابع انساني، 1386)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.