موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 81 صفحه
شماره فایل : 560 mg
در ذیل اشاره به برخی از مدلهای مشهور فرآیند مدیریت دانش (چرخه دانش) میکنیم: 2-17-1- مدل نوناکا و اکیوچیت (1995) "نوناکا" و "تاکیوچی" تأثیر بسیار بر مباحث مدیریت دانش داشتهاند. مفهوم دانش پنهان و دانش آشکار توسط نوناکا برای طرحریزی نظریه یادگیری سازمانی طبقهبندی شده است.
در این تقسیمبندی، با توجه به همگرایی بین شکلهای پنهان و آشکار دانش، آنان مدلی را پایهگذاری کردهاند که به نام خودشان معروف شده است. این مدل بر دونوع دانش آشکار و پنهان متمرکز شده است و به نحوه تبدیل آنها به یکدیگر و نیز چگونگی ایجاد آن در تمامی سطوح سازمانی (سطح فردی، گروهی و سازمانی) توجه دارد.
دانش آشکار به دانش پنهان بیرونی سازی (مستند سازی) اجتماعی سازی (به نمایش گذاشتن) تركیب (نوآوری و خلق جدید) درونی سازی (یادگیری) دانش پنهان به دانش آشکار شکل2-6 : مدل نوناکا و تاکیوچی (1995) در مرحله اجتماعیسازی (پنهان به پنهان)، دانش نامشهود از یک فرد به فرد دیگر انتقال مییابد. برای انجام مؤثر این فرآیند باید میان افراد، فرهنگ مشترک و توانایی کار گروهی ایجاد شود که با استفاده از نظریههای اجتماعی و همکاری میسر است.
نشست گروهی که تجربیات را توضیح داده و درباره آن بحث میکند، فعالیتی عادی است که در آن اشتراک دانش پنهان میتواند رخ دهد. در مرحله بیرونیسازی (پنهان به آشکار) فرد میتواند دانش خود را در قالب مطالب منظم (سمینار یا کارگاه آموزشی) به دیگران ارائه دهد. گفتگوهای میان اعضای یک گروه، در پاسخ به پرسشها یا برداشت از رخدادها، ازجمله فعالیتهای معمولی هستند که این نوع از تبدیل دانش در آنها رخ می دهد.
در مرحله ترکیب (آشکار به آشکار)، حرکت از دانش آشکار فردی، به سمت دانش آشکار گروهی و ذخیرهسازی آن صورت میپذیرد و با توجه به استفاده از دانش موجود، امکان حل مسائل از طریق گروه فراهم شده و به دنبال آن دانش توسعه مییابد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.