موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 565 mg
این معیار در نظامی به نام نظام دوپونت ظهور کرد و بهعنوان مبنایی برای ارزیابی عملکرد شرکتها مورد توجه قرار گرفت. در گذشته مدیران به حاشیه سود تحصیل شده اهمیت داده و دفعات گردش را نادیده میرگفتند، در حالیکه یکی از وظایف مهم مدیران، نظارت دارائیهای عملیاتی است.
اگر دارائیهای اضافی در عملیات بهکار گرفته شوند مانند این است که هزینههای عملیاتی را افزایش دادهایم. یکی از مزایای مهم فرمول نرخ بازده دارائیها (ROA) این است که مدیران را به کنترل دارائیهای عملیاتی وادار میسازد و همواره با کنترل هزینهها، نرخ سود خالص و حجم فروش، به کنترل دارائیهای عملیاتی نیز میپردازند.
امروز فرمول نرخ بازده دارائیها (ROA) یکی از مهمترین معیارها برای سنجش کارائی مدیران بهخصوص برای نظارت بر مراکز سرمایهگذاری است. مسئولیتهی مدیران در زمینههای مختلف در فرمول نرخ بازده دارائیها (ROA) ادغام گردیده و بهصورت یک رقم ارائه میگردد که برای سنجش کارائی مدیران در مراکز سرمایهگذاری، معیار مناسبی برای تخصیص وجوه سرمایهگذاری است. از همان آغاز یک سری موارد برای ارزیابی عملکرد مدیران مورد استفاده قرار گرفت تا اینکه نسبت های مالی برای این امر مورد استفاده قرار گرفتند.
یکی از نسبتهائی که در سیستم دوپونت مورد استفاده قرار گرفت نسبت نرخ بازده دارائیها (ROA) بود. این نسبت و همچنین نسبت دیگری به نام نرخ بازده سرمایه (ROE) جزء نسبتهای سودآوری به حساب میآیند. بهتر است بگوئیم هر گاه از سود خالص دوره برای ارزیابی عملکرد در یک فرمول استفاده میشود منظور بررسی نسبت سودآوری آن ارگان است. (تقوی، 1381)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.