موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 585 mg
واژة «یادگیری سازمانی» اغلب با واژة «سازمان یادگیرنده» به جای هم به کار میروند. تسانگ (1997) تفاوت آنها را بدین صورت بیان میکند: یادگیری سازمانی مفهومی است که برای انواع مشخصی از فعالیتها که درون سازمان اتفاق میافتد، به کار میرود؛
در حالی که سازمان یادگیرنده به نوع خاصی از سازمان اشاره دارد که یادگیری سازمانی را درون خود دارد. با این حال رابطه سادهای بین این دو وجود دارد، یک سازمان یادگیرنده سازمانی است که در یادگیری بخوبی عمل میکند. تفاوت مهمتر، تفاوت بین این دو واژه در ارتباط با کسانی است که از آنها استفاده میکنند. بطور خلاصه فرایند یادگیری سازمانی شامل تولید دانش جدید، مهارتها و رفتارها میشود و به وسیله تسهیم میان كاركردی و یادگیری همكارانه، تقویت میشود.
نتایج این دو اصل، خلق فرهنگ یادگیری و فرهنگ مشترك درمیان همه كاركنان است. هدف اولیه هر برنامه یادگیری در سازمانها حمایت از كسب اهداف راهبردهای تجاری و بهبود عملكرد است. به عبارت دیگر، نقطه شروع برای مدیریت دانش، فهم اهداف موجود سازمانهاست.
اخیراً مك كنسی تحقیقی را پیرامون 40 شركت در امریكا، اروپا و ژاپن انجام داده است كه نتایج آن حاكی از این است كه اغلب تفكر اجرای مدیریت دانش و پروژههای یادگیری سازمانی اموری هستند كه سازمانهای امروزی دست به گریبان آن هستند.
بیشتر پروژههای مدیریت دانش با شكست روبرو میشوند كه دلیل آن ترس شركتها از روند یادگیری سازمانی است كه آیندهای مبهم دارند. به منظور موفقیت در مدیریت دانش نباید مدیریت دانش محور را به عنوان فرایند پایانپذیر در نظر گرفت، بلكه باید آن را به عنوان نیروی كسب اهداف واقعی تجاری به منظور بهبود عملكرد مستمر سازمانی در نظر داشت (حبیبی، 1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.