موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 55 صفحه
شماره فایل : 819 mg
دانشمندان درباره رضایت شغلی تعاریف مختلفی دارند. ذکر شغلی این تعاریف عمده، موجب رسیدن به یک تعریف کامل می شود. در سال (١٩٣۵)، رابرت هاپاک رضایت شغلی را مفهومی چند بعدی و پیچیده دانسته و بر این باور است که با عاملهای روانی، جسمانی و اجتماعی ارتباط دارد؛ یعنی جهت رسیدن شاغل به رضایت شغلی، لازم است از نظر روانی، جسمانی و اجتماعی ارضاء شود. این تعریف ترکیبی از عوامل مختلف ارضاء کننده است.
لذا هر فرد با تأکیدی که بر عاملهای گوناگون نظیر میزان درآمد، ارزش اجتماعی شغل، وضعیت محیط کار و تشویقهای لازم میشود از راه های گوناگون از شغلش احساس رضایت می کند (حسنی، حیدری زاده، قاسم زاده علیشاهی، 1391، ص 14).
کینزبرگ و همکارانش (1951)، به دو نوع رضایت شغلی با عنوان رضایت درونی و بیرونی اشاره میکنند که رضایت درونی را ناشی از احساس لذت انسانی از اشتغال به کاری که دارد میداند و رضایت بیرونی را ناشی از میزان دستمزد و پاداش، نوع کار، روابط انسانی حاکم بر محیط و بالاخره وضعیت محیطی ذکر میکنند.
کارکنان در رضایت بیرونی، رضایت خود را از عواملی مثل پرداخت، ارتقا، تحسین سرپرست و تعامل با همکاران (نشاَت گرفته از وظایف) بروز میدهند و در رضایت درونی، رضایت خود را از ارزشها، حس مسئولیت پذیری، رتبه و جایگاه اجتماعی، موقعیت، استقلال و عزت نفس متأثر از وظایف و کارها نشان میدهند. به رضایت شغلی به عنوان مهمترین نگرش، طرز تلقی یا قضاوت کارکنان نسبت به شغل و سازمان خود استناد میشود (روحی و همکاران، 1390، ص286).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.