هر فرد، در معرض رويدادهاى استرس آور قرار مى گيرد و آنهايى سالم تراند كه با استرس هاي طولاني مدت سازگاري پيدا نموده و با استرس هاي كوتاه مدت و گذرا مقابله نمايند.


پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
52


برای دسترسی به فایل ورد WORD این مقاله ، بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 194 را دانلود کنید.

هر فرد، در معرض رويدادهاى استرس آور قرار مى گيرد و آنهايى سالم تراند كه باا سترس هاي طولاني مدت سازگاري پيدا نموده و با استرس هاي كوتاه مدت و گذرا مقابله نمايند. اگر فرد نتواند در زمينه هاى مختلف در برابر استرس سازگاري از خود نشان دهد و يا اينكه با آن مقابله نمايد، دچار اختلال و بيماري مي گردد. هر نوع تنش فيزيولوژيكي و يا رواني، كه تعادل عمومي انسان را مورد تهديد قرار دهد، استرس تلقى مى شود، كه با توجه به شدت و نوع آن مى تواند تعادل زيستي وي را بر هم زند، احساسات منفي ايجاد نمايد و احساس خوب بودن فرد را به مخاطره بياندازد. ممكن است باعث شود ديدگاه فرد نسبت به واقعيت هاتغيير يافته و يا فرآيند تفكر و مشكل گشايي وي را به كلي مختل سازد، مي تواند روابط بين افراد و احساس تعلق نسبت به ديگران را در آنها دگرگون سازد و به طور كلي نگرش افراد نسبت به زندگی را تغییر دهد(سجودی، 1378).

خصوصيات و تفاوت‌هاي افراد با يكديگر باعث مي‌شود كه در رويدادهاي استرس زا به گونه‌اي متفاوت با يكديگر عمل نمايند. سن، جنس، سلامتي، موقعيت، نوع ورزش و نوع تغذيه تماماً در رويدادهاي استرس زا داراي اثراتي هستند كه شدت و اثر آن از شخصي به شخص ديگر متفاوت مي‌باشد.

در تمام راههاي مداخله كه در برابر استرس تدبير مي شوند،آموزش را عنصري اساسي مي دانند. در حوزه مديريت استرس چند نوع آموزش لازم است:آموزش به فرد براي مقابله با استرس،آموزش به مديران درباره اهميت طراحي شغل،و آگاهي دادن به كاركنان درباره ميزان بروز بي نظمي هاي رواني و در مورد آن دسته از عاملهاي شغلي كه خطر بروز بي نظمي هاي رواني را افزايش مي دهند.البته بسياري از شركتها و سازمانها تنها بر مديريت استرس به عنوان راه مداخله تكيه مي كنند.كه بايد توجه داشت آموزش در برابر مديريت استرس به تنهايي براي برطرف كردن مشكل كافي نيست،بلكه چنين آموزشي را بايد بخشي از راهبرد بزرگتري براي مداخله به حساب آورد.(راس وآلتايمر؛ترجمه خواجه پور،1377).