قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 23 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 214 را دانلود کنید.
اخلاق دینی، گرایشی است در اخلاق، در باره ی چگونگی صفات، رفتارها و هنجارهای حاكم بر آنها، مبتنی بر دیدگاه دینی، كه دین را اصلی ترین مرجع برای تنظیم اصول و قواعد رفتاری و اخلاقی در نظر می گیرد و سعادت دنیوی و اخروی را غایت مطلوب آدمی میداند از این دیدگاه آنچه برای انسان ارزش نهایی وحقیقی دارد، رسیدن به قرب الهی است كه در سایه ی زندگی معنوی و اخلاقی او به دست می آید .
مهمترین ویژگی اخلاق دینی این است كه در آن نه تنها از مسائل دینی كمك گرفته می شود، بلكه بدون اعتقادات صحیح دینی، نمیتوان اخلاق صحیحی را پایه ریزی كرد. ویژگی دوم اخلاق دینی آن است كه دراخلاق دینی علاوه بر توجه به سعادت دنیوی، آخرت نیز در نظر گرفته و دیگران تعلیم داده می شود ویژگی دیگر اخلاق دینی هدف اخلاق را حفظ وتقویت فضایل و به وجود آوردن فضایل جدید در انسان میداند به گونه ای كه آنان را به موجوداتی برتر تبدیل می سازد.(صادقی،54:1371)
"آدمی به خدابه منزله ی پشتوانه ی اخلاق نیازدارد، كثیری از اخلاقیات اگر از دین نرسد، مورد قبول عامة آدمیان نیست"(سروش، 73،1372) بیان این نكته كه دین، پشتوانه اخلاق است، ازاین رو است كه اولاً در زمانهای قدیم اخلاق مسأله ی مبتنی بر دین تلقی می شد هر چند این نگرش از نظر تاریخی در چند شكل مختلف و مطابق با اعتقادات دینی افراد و نیز سادگی و پیچیدگی سنی آنها صادر شد .
ساده ترین شكل آن، این اعتقاد است كه آنچه صواب یا خطاست، فقط با مشیت خدا تعیین می شود یگانه چیز مشترك در همه ی اشكال یك مبنای دینی برای اخلاقیات، این اعتقاد است كه تمایز بین خیر و شر اخلاقی به نحوی در مفهوم جهان به عنوان نظام اخلاقی ریشه دارد.
دوم اینكه دو دین دارای سه بخش است : فقه، اخلاق و اعتقادات، بخش اخلاق دین كه بخش بسیار مهم از آن است، صد در صد اخروی است، یعنی دین، ارزشها را به آدمیان می آموزد، اما روشها را خود انسان باید بیاموزند میتوان گفت از مهمترین اهداف دین، تربیت افراد و انسانهای نیك و اخلاقی است. (سروش، 1373: 259-258)
ادامه دارد ...