قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 103 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 217 را دانلود کنید.
شرط اساسی برای تشخیص اختلال بدشکلی بدن پریشانی معنادار بالینی و آسیب در عملکرد فرد میباشد.
افراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدنی دراثر عیوب ادراک شده خود دچار پریشانی در حوزههای مختلف زندگی می شوند (فیلیپس و همکاران، ۱۹۹۴).
از این منظر، اختلال بدشکلی بدن میتواند مثل هر مشکل بهداشت روانی یا پزشکی دیگری باشد (مثل افسردگی که از حد خفیف تا شدید میتواند به خودکشی و مختل شدن کامل عملکرد منجر شود).
دامنه شدت اختلال بدشکلی بدن میتواند از حد خفیف تا شدید باشد. افراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدن در حد خفیف ممکن است در بعضی از جنبههای زندگی کمتر مولد بوده ولی با وجود این آنها نیز از اختلال خود رنج میبرند.
اختلال بدشکلی بدن در حد متوسط باعث پریشانی و تداخل در برخی از جنبههای زندگی افراد میشود.
اختلال بدشکلی بدن همچنین از لحاظ شدت میتواند بیشتر از حد متوسط باشد، در برخی موارد شدت اختلال شدید و افراطی است که در این صورت جنبههای وسیعی از زندگی فرد را تخریب میکند و دچار مشکل میکند و باعث میشود بعضی از افراد مبتلا، کار و شغلشان متوقف شده و برای بیشتر اوقات سال خانه نشین شوند(فیلیپس،2009).
شایعترین پیامد اختلال بدشکلی بدن، تداخل در فعالیتهای اجتماعی و ارتباطی میباشد.
آسیبهای اجتماعی به طور معنی داری درافراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدن دیده میشوند و میزان تخریب عملکرد اجتماعی و روابط بین فردی ناشی از اختلال بدشکلی بدن، نزدیک به ۹۹ درصد در افراد مبتلا برآورد شده است (فیلیپس، ۲۰۰۹).
این اختلال، زندگی و فعالیتهای اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد. ترسها و نارضایتی از ظاهر جسمانی میتواند روی عملکرد اجتماعی و روابط بین فردی افراد اثر بگذارد. بین حساسیت در روابط بین فردی و اختلال بدشکلی بدن رابطه وجود دارد.
این نشان میدهد افرادی که در روابط متقابل اجتماعی خود حساستر هستند، ترسهای بیشتری از ظاهر جسمانی خود و ارزیابیهای دیگران درباره وضعیت جسمانیشان نشان میدهند. اشتغال ذهنی با ظاهر در موقعیتهای اجتماعی تشدید میشود و این توجه، موجب خجالت بیمار میگردد زیرا مبتلایان، بدشکلی را مساوی با بیکفایتی شخصیتی میدانند. (فیلیپس، ۱۹۹۶).
آنها احساس خود هشیاری و شرمندگی زیادی از دیدن خود میکنند و معمولا نسبت به اینکه چطور به نظر میرسند و چطور دیگران آنها را ارزیابی میکنند، بسیار حساس هستند . افراد مبتلا به ویژه در موقعیتهایی که نقصهای ساختگیشان در معرض دید باشد بیشتر احساس ناراحتی و اضطراب میکنند.
آنها ممکن است از شنا کردن، کنار ساحل رفتن، یا موقعیتهای که احتمال دیده شدن بدنشان وجود دارد اجتناب کنند.
افراد مبتلا، اغلب تمایلی به شرکت در مهمانی، باشگاه، جشن عروسی، جلسات خارج از کلاس، جمعهای خانوادگی، یا انواع دیگری از فعالیتهای اجتماعی نشان نمیدهند.
آنها ممکن است از جمعهای اجتماعی، قرار عشقی، صمیمیت جنسی، مکانهایی که مقدار زیادی آینه وجود دارد (مثل فروشگاهها) و یا مکانهایی که افراد زیادی وجود دارند (مانند پارک، مرکز خرید) اجتناب کنند.
آنها همچنین میگویند که وقتی که در کنار افراد دیگر قرار میگیرند علائمشان بدتر میشود و همین باعث میشود که از دیگر افراد اجتناب کنند، و رابطه بین فردی و صمیمیت دچار مشکل و یا حتی قطع شود.
البته تعداد زیادی از این افراد دوست دارند که روابط بین فردی داشته باشند ولی به دلیل خود هشیاری زیاد، ترس از ارزیابی منفی، ترس از طرد شدن، خجالت، اشکال در تمرکز کردن وعزت نفس پایین موفق به این کار نمیشوند (فیلیپس، ۲۰۰۹).
بعضی افراد تنها از موقعیتهای معینی اجتناب میکنند در حالی که عدهای از مبتلایان از هر موقعیت یا جایی که امکان دارد دیده شوند اجتناب میکنند. نهایت رفتارهای اجتنابی این است که مبتلایان خانه نشین میشوند و خود را در خانه حبس میکنند(فیلیپس، ۱۹۹۶).
یک سوم این بیماران به دلیل نگرانی در مورد تمسخر دیگران در ارتباط با بدشکلی خانه نشین شدهاند (کاپلان و سادوک، ۲۰۰۳).
افراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدن ممکن است رابطه خود را با دنیای بیرون قطع کنند و به انزوای خود پناه ببرند و کلا روابط بین فردی خود را قطع کنند.
طبق یافتهها این بیماران ممکن است یک هفته یا بیشتر از خانه بیرون نروند (فیلیپس و همکاران، ۱۹۹۴).
ادامه دارد ...