قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 237 را دانلود کنید.
کنترل مطلوب قند خون
(مهمترین عامل پیشگیری از پیشرفت رتینوپاتی) کنترل دقیق فشار خون جستجو و درمان زودرس تغییرات رتین (شبکیه) جستجو و درمان زودرس کاتارکت (آب مروارید) جستجو و درمان زودرس گلوکوم (آب سیاه) (اردکانی و همکاران، 1384).
بیماریهای قلبی و عروقی: بیماریهای قلبی علت اصلی ایجاد عوارض و کاهش طول عمر بیماران می باشد عوارض پاتولوژیک دیابت در اثر تغییرات سیستم عروقی به دو صورت ممکن است درگیری عروق کوچک (میکروواسکولار) تغییرات در شبکیه، ملتحمه، پانکراس، نفرون، درگیری عروق بزرگ (ماکروواسکولار) مانند آترو اسکلروز عروق کرونر و عروق مغز و اندام تحتانی، انفارکتوس حاد یوکارد و نارسائی احتقانی قلب، اختلالات عمل اتونوم (خودکار) قلب (واتکینز، 1377).
پیشگیری از دیابت:
1-رژیم غذایی مناسب 2- فعالیت بدنی منظم، انجام ورزش غلظت انسولین خون را کاهش و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد. ورزش سبب افزایش تعداد گیرنده های انسولین غشای خارجی سلولها شده، و در نتیجه گلوکز بیشتری به داخل سلول راه می یابد. فعالیت بدنی دوز مصرف داروهای خوراکی را نیز کاهش می دهد. برای اجتناب از عوارض شایع پس از ورزش دو راه وجود دارد: الف) قبل از ورزش و فعالیت غیر معمول انسولین کمتری تزریق شود 2) قبل یا همزمان با ورزش مواد کربوهیدرات دار بیشتری شود. ورزشهایی که در آن امکان ضربه های شدید، جراحت سطحی و عمقی و شکستگی استخوان وجود دارد، در این افراد توصیه نمی شود (گوردن، 1387).
موارد منع ورزش: ابتلا به رتینوپاتی پیشرونده قند خون بیش از (300) میلی گرم در دسی لیتر وجود کاهش فشار خون وضعیتی رژیم غذایی باید طوری باشد که نیاز فرد را در شرایط معمول و یا خاص مثل حاملگی و استرس فراهم نماید. رژیم غذایی روزانه باید به میزان 500-250 کیلوکالری کاهش یاید و در آن 60-50% از کربوهیدرات 15-10% پروتئین از دو نوع گیاهی و حیوانی و 30-20 % چربی (3/1 چربی اشباع شده، 3/1 اسید چرب با یک باند مضاعف) باشد. این اسید چرب بیشتر روغن کبد ماهی، روغن آفتابگردان و مغزها (گردو، بادام، فندوق، پسته، تخمه) فیبرهای غذایی از انواع محلول و نامحلول می باشد (گوردن، 1387).
درمان دیابت انسولین به دو صورت خوراکی و تزریقی موجود می باشد، داروهای تزریقی به صورت انسولینو در دو نوع کوتاه اثر (رگولار) وطولانی اثر می باشند، که معمولا در دو نوبت روز تزریق می شود. و دوز لازم هر فرد 3/1 قبل از صبحانه و 3/2 قبل از شام در محلهای به ترتیب ناف، ناحیه بازو و ران به صورت چرخشی تزریق می شود.
آمپولهای انسولین که به طور دائم مصرف می شوند نیاز به نگهداری در یخچال ندارد اما بقیه آمپولها باید در یخچال نگهداری شوند. هر سر سوزن انسولین اگر آلوده نشود می توان 8-7 بار استفاده کرد. تزریق باید در بافت زیر جلد با زوایه 45 درجه انجام شود. نباید از آمپولهایی استفاده کرد که محتویات آن به جدار شیشه چسبیده باشد و یا تا حدی بی رنگ شده باشد.
در صورت وجود کریستال و یا یخ زدگی نیز نباید استفاده شود. انسولین کریستال در هنگام مصرف باید حتماً صاف و بی رنگ باشد (واتکینز، 1377).
ادامه دارد ...