قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 328 را دانلود کنید.
برخي از عوامل مؤثر در تشكيل خود پنداره كه در متون متفاوت همچون بايرن و بارون (1991، ص 79) به آن اشاره شد، عبارتاند از: الف: رشد فيزيكي و تحول : تأثیر اين عامل در اولين سالهای كودكي واضحتر است به طوری که ارتباط قوي بين خود پنداره و تصور بدني هم در دختر و در پسر وجود دارد.
كودكان از سال دوم زندگي با نگاه كردن در آينه خود را بازشناسی میکنند كه همين نشانه خودآگاهی در آنان است (ماسن 1370؛ به نقل از محمودي، 1377، ص 53). كودكان از سن دو سالگي به بعد از خود استنباطي به دست ميآورند كه معمولاً و در ابتدا بر پايه ساختمان بدنیشان است. تا سن 7 سالگي برتري خصوصيات جسمي در قضاوتهاي عيني و قابل مشاهده از خود، كاملاً مشهود است. در اواسط دوران كودكي توصيف از خود به تدريج انتزاعیتر ميشود و از صورت جسمي به صورت روانشناختی در ميآيد.
البته در بعضي جوامع مثل آمريكا به علت نگرش فرهنگي خاص آنان، داشتن بدني جذاب عامل مهمي در ارزيابي افراد از خودشان و ديگران است و طبعاً عامل رشد فيزيكي و زيبايي ظاهري سهم بيشتري را در تبيين خود پنداره به عهده خواهد داشت. ب: ميزان رشد و بلوغ : حوزه ديگري كه ميتواند بر خود پنداره تأثیرگذارد، ميزان رشد است مثل بلوغ زودرس در مقابل بلوغ دیررس . ظهور بلوغ و تغييرات زيستي كاربردهاي اجتماعي و روانشناختی مهمي براي نوجوانان دارد.
حيطه روابط نوجوان بسيار وسیعتر شده و عوامل مهم از نظر وي متحول ميشوند و لذا خود پنداره بيشتر تحت تأثیر عوامل دروني چون افكار و احساسات و يا توانايي پذيرفته شدن در گروه همسالان و ميزان استقلال نوجوان، قرار خواهد گرفت. پس چگونگي بلوغ در مفهوم خود پنداره افراد مؤثر است. دختران زود بالغ شده راحتتر، مستقلتر، با اعتماد به نفس بيشتر و جذابتر از ديگران توصیفشدهاند (دمبو، 1996، ص 87).
ادامه دارد ...