قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 44 صفحه
کد فایل: mb 400
زبان پریشی شامل از دست دادن توانایی صحبت کردن یا درک کردن در اثر صدمه یا ناهنجاری رشدی مغز است. زبان پریشی اغلب شامل آن گروه افرادی است که در اثر ضایعه اکتسابی خاص در مغز، اختلال زبان را کسب کرده اند که منجر به آسیب درک، تدوین و کاربرد زبان شده است.
بنابراین، تعاریف زبان پریشی، خواه با تصادف های مکانیکی و یا با سایر صدمه ها مثل ضایعه ی ایجاد شده در اثر سکته، معمولاً این اختلال را به صدمه مغزی ربط می دهند. بسیاری از انواع زبان پریشی و یا شرایط مرتبط با آن نظیر شبیه واژه گویی و اختلال نواخت به مرور زمان شناسایی و برچسب گذاری شده اند (کاپنز و همکاران، 1998؛
به نقل از علیزاده و همکاران، 1389). زبان پریشی هم در کودکان و هم در بزرگسالان دیده می شود. اصطلاح زبان پریشی رشدی به طور گسترده ای برای کودکان مبتلا به کار می رود، با وجود آن که این زبان پریشی از دیرباز با ضایعات عصب شناختی مرتبط دانسته شده ولی کودکان زبان پریش استفاده از کلمه ها را در سن 2 سالگی و یا دیرتر و عبارات را در سن 4 سالگی شروع می کنند. رابطه بین زبان پریشی و ناهنجاری های عصب شناختی در کودکان همواره مورد علاقه پژوهشگران بوده است و شواهدی نیز این ارتباط را نشان می دهد. با وجود نظریه و فرضیه ها، در بسیاری از موارد زبان پریشی در کودکان، به دست آوردن شواهد عینی دال بر اختلال عصب شناختی دشوار بوده است.
ادامه دارد ...