قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 38 صفحه
کد فایل: mb 470
مدارک و شواهد نشان میدهد که برخی از عوامل مهم موجب رضایت شغلی میگردند. آنها عبارتند از: معارضه یا گیرایی کار، سیستم پاداش که بر اساس عدل و مساوات قرار گرفته باشد، شرایط کاری که فرد را حمایت کنند و همکاران و یاران شغلی که فرد را یاری دهند و پشتیبان وی باشند (رابینز، 1943).
هم چنین استنتاج کلی مایو در تحقیقات خود این بود که رضایت خاطر حاصل از کار تا حد زیادی به الگوی اجتماعی گروه کار بستگی دارد. در جایی که احساس اعتبار و اهمیت تعیینکننده هنجارهای تعاون و بازدهی بیشتر است، شرایط فیزیکی تأثیری آن چنان نخواهند داشت (پیو، هیکسن و هینینگز، ترجمه میر کمالی، 1386). معمولاً کارکنان شغلهایی را ترجیح میدهند که بتوانند بدان وسیله برای بالا بردن مهارتها و تواناییهای خود از فرصتهای موجود استفاده کنند، و نیز شغلهایی را دوست دارند که در آنها تخصص وجود داشته باشد، آزادی عمل داشته باشند و درباره کارهایی که خوب انجام میدهند نتیجه به آنان داده شود. این ویژگیها باعث میشود که فرد از نظر ذهنی احساس رضایت کند و کار را هماورد طلب بشناسد.
شغلها یا کارهایی که هماورد طلب نباشند موجب کسالت و خستگی فرد میشوند و از سوی دیگر استیصال و احساس شکست به بار میآورند. ولی اگر شرایط به گونهای باشد که میزان هماورد طلبی شغل در سطحی متوسط باشد، بیشتر کارکنان از انجام چنین کاری احساس رضایت و لذت مینمایند. کارکنان میخواهند که سیاستهای ارتقای مقام و سیستم پرداخت به گونهای باشد که به نظر آنان عادلانه است، یعنی دارای هیچ ابهام و گزارشها رمزی نباشد و پرداخت حقوق با نوع انتظارات آنان متناسب باشد.
هنگامی که کارکنان سیستم پاداش و پرداخت حقوق را عادلانه بدانند و معتقد باشند که با توجه به سطح مهارت، حقوق پرداخت میشود، رضایت شغلی افزایش مییابد. به همین گونه کسانی که چنین بپندارند که سیاست ارتقای افراد بر اساس عدل و برابری به اجرا درمیآید، در کار خود احساس رضایت بیشتری میکنند.
ادامه دارد ...