موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
شماره فایل 655
در مورد شیوه های تربیتی والدین و تاثیر آن بر رفتار و شخصیت کودک تحقیقات فراوانی صورت گرفته است. هافمن (1980) در پژوهشی در مورد شیوه های انضباطی والدین می گوید اعمال انضباط والدین به سه شکل صورت می گیرد : 1- ابراز قدرت : تنبیه فیزیکی ، محروم کردن از مالکیت و مزایا 2- کناره گیری عاطفی : ابراز فیزیکی خشم ، عدم تائید ، توجه نکردن ، جدا کردن کودک از دیگران ، صحبت نکردن با کودک ، ابراز نارضایتی یا تهدید به ترک کردن 3- تلقین :
توضیح پیامد های زیان بخش رفتار کودک برای خودش با دیگران ، توجه به انتظارات کودک و اهمیتش برای دیگران . البته ، سبک انضباطی ممکن است ترکیبی از این سه نوع باشد اما معمولا از یک سبک خاص بیشتر استفاده می شود(هافمن به نقل از بیابانگرد،1386). نتیجه پژوهش ها نشان می دهد ابراز قدرت ، درونی کردن معیار های اخلاقی را تسهیل نمی کند، بلکه تنها یک گرایش اخلاقی را با توجه به معیارهای بیرونی و نه درونی پرورش می دهد. روش انضباطی کناره گیری عاطفی ، اثر مثبت ویژه ای بر رشد معیار های اخلاقی نداشته است چون حالت تنبیه شدیدی دارد. اگر چه دارای تهدید فیزیکی و مادی برای کودک نیست، اما از نظر هیجانی به مراتب مخرب تر است.
روش های انضباطی تلقینی با درونی کردن معیارهای اخلاقی رابطه مثبت دارد. (هافمن به نقل از بیابانگرد،1386). با توجه به اینکه لازمه مسئول بودن ، آن است که شخص بتواند تکالیف را با وجود زحمتی که در بر دارد به پایان برساند، کمک به کودکان برای رویارویی با این موضوع وظیفه بزرگتر ها است. نهایتا خود والدین باید سطح مسئولیتی که کودکان می توانند به عهده گیرند ، تشخیص دهند و برای پشتیبانی از رفتار مسئولانه و ترغیب آنان به انجام آن رفتار باید معیار یا قواعد را در خانواده مقرر سازند(کلمزوبین،ترجمه علی پور1385).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.