موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 21 صفحه
شماره فایل : 87 mg
) مدیریت مبتنی بر هدف در مدیریت مبتنی بر هدف به مشارکت افراد در تعیین هدف تأکید میشود . این هدفها باید قابل لمس ، قابل تأیید و قابل سنجش یا اندازه گیری باشند . این یک عقیده یا نظریهی تازه نیست .
در واقع نخست این تئوری یا نظریه به وسیله پیتردراکر ، و حدود 50 سال قبل ارائه شد و هدف این بود که با استفاده از هدفهای سازمانی موجبات انگیزش و تحریک کارکنان را به وجود آورد و هیچ گاه هدف کنترل آنها نبوده است . امروزه به ندرت امکان دارد بتوان دربارهی مفاهیم اصولی مدیریت بحث کرد و موضوع مدیریت مبتنی بر هدف را نادیده انگاشت . تردیدی نیست که ارزش مدیریت مبتنی بر هدف در این است که میتوان بدان وسیله هدفهای کوچک سازمانی را به صورت هدفهای خاص ، برای واحد سازمان و اعضای آن در آورد.
مدیریت مبتنی بر هدف ایجاب میکند که سازمان را به صورت واحدها و اجزای کوچکتر در آورد . از آنجا که مدیران واحدهای ردهی پایینتر سازمان در تعیین هدفهای مربوطه مشارکت میکنند ، باید گفت مدیریت مبتنی بر هدف ، در سازمان در تعیین هدفهای مربوطه مشارکت میکنند ، باید گفت مدیریت مبتنی بر هدف ، در سازمان ، مسیر پایین به بالا میپیماید، و نه مسیر بالا به پایین . وجود سلسله مراتب هدفها باعث میشود که بین هدفهای یک سطح سازمان با هدفهای سطح دیگر سازمان ارتباط برقرار شود.از نظر فرد کارگر یا کارمند مدیریت مبتنی بر هدف باعث میشود که هدفهای فردی یا شخصی قابل اجراء ارائه گردد.از این رو ، هر شخص در تعیین هدفهای سازمانی نقشی خاص ایفا میکند.
اگر همه افراد بتوانند به هدفهای خود دست یابند ، در آن صورت هدف واحد و در نتیجه هدف کل سازمان تأمین خواهد شد. در مدیریت مبتنی بر هدف چهار رکن مشاهده میشود : تعیین هدف یا هدفهای مشخص ، تصمیم گیری مشارکتی ، تعیین زمان مشخص و بازخور نمودن نتیجه عملکرد . در مدیریت مبتنی بر هدف هدفها باید به صورتی روشن بیان شوند و مشخص گردد که چگونه به اجرا در میآیند. ( رابینز ، 1943 )
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.