موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 60 صفحه
شماره فایل : 120 mg
«مایر»، «سالووی» و «دیوید كارسو»، «دانیل گولمن» و «بار-آن» به تحقیق در مورد هوش عاطفی پرداخته و ابعاد هوش هیجانی را به صورت متفاوتی معرفی كرده اند : «مایر»، «سالووی» و همكار جدید آنها «دیوید كارسو»، هوش عاطفی(هیجانی) را به چهار عامل تقسیم می كنند: 1- برداشت و اظهار هیجانی: بازشناسی و وارد كردن اطلاعات كلامی و غیر كلامی از سیستم هیجانی.
2- تسهیل تفكر بوسیله هیجان (استفاده از هوش هیجانی) : به كار گیری هیجان ها به عنوان قسمتی از جریان شناختی مانند خلاقیت و حل مسئله. 3- فهم یا درك هیجانی: پردازش شناختی هیجان كه شامل بصیرت و معلومات بدست آمده در مورد احساسات فرد یا احساسات دیگران است. 4- مدیریت یا تنظیم هیجانی : مدیریت هیجان درخود و افراد دیگر از نظر آنان مهمترین جزء تشكیل دهنده هوش هیجانی عبارت است از: توانایی ارزیابی و بیان صحیح هیجان ها، توانایی تشخیص هیجان ها در خود و توانایی اظهار و بیان احساسات خود (اكبرزاده، 1383).
هنر ارتباط با مردم به مقدار زیاد، مهارت كنترل و اداره احساس های دیگران است این مهارت نوعی توانایی است كه محبوبیت، قوه رهبری و نفوذ شخص را تقویت می كند. رهبران دارای سطوح بالای توانایی های هیجانی می باشند. اغلب با روحیه هستند.
افراد ماهر از نظر اجتماعی به حوزه وسیعی از آشنایی ها و مهارت ها برای ایجاد رابطه تمایل دارند. این افراد در مدیریت گروه ها ماهر هستند. مهارت های اجتماعی می تواند به عنوان كلیه قابلیت های رهبری در اكثر سازمان ها در نظر گرفته شود، زیرا وظیفه رهبر انجام كار از طریق دیگر افراد است. در این راستا رهبران به مدیریت مؤثر روابط نیاز دارند و مهارت های اجتماعی آن را ممكن می سازد. این ابعاد در جدول شماره 2-6 نشان داده می شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.