موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل : 125 mg
علاوه بر بررسی آثار اجتماعی PDM، مطالعه فرآیندهایی كه از طریق آنها PDM موجب این نتایج می شود مهم است. میلر و مانگ (1986) سه مدل را درباره رابطه بین مشاركت، رضایت شغل و بهره وری مطرح كرده اند. در این مدل ها از چارچوبهای بسیار متفاوتی برای رابطه PDM با این متغیر های نتیجه ای استفاده می شود.
مدل محرك. مدل محرك مبتنی بر كار نظریه پردازان روابط انسانی است. طبق این مدل PDM، یك اقدام سازمانی است كه باید نیازهای سطح بالاتر كاركنان (نیازهای احترام و خودیابی) را ارضا كند. ارضای این نیازها موجب رضایت شغلی می شود. ریچی و میلر (1970) بیان می كنند كه عقیده مشاركت بخاطر مشاركت، مبتنی بر این استدالال است كه وقتی زیر دستان احساس كنند مورد مشورت و مشاركت قرار گرفته اند نیازهای خودخواهانه شان ارضاء می شود و بنابراین تشریك مساعی بیشتری خواهند داشت.
طرفداران این مدل همچنین استدلال می كنند كه كاركنان راضی، انگیزه بیشتری داشته و در نتیجه بهره ورتر خواهند بود (فرنچ، اسرائیل و آس 1960). مدل محرك تصمیم گیری مشاركتی برای توضیح این مدل، فرانك ، سرپرست یك خط مونتاژ را در نظر بگیرید كه می خواهد درباره شیوه های كاهش ضایعات تصمیم گیری كند. او تصمیم می گیرد این مسئله را با زیر دستانش در میان بگذارد و استدلال می كند كه مشاركت زیردستان در تصمیم، به آنها احساس مهم بودن می دهد و در نتیجه موجب رضایت شغلی آنها می شود. با اعتقاد به اینكه كارگران خوشحال كارگران موثری هستند، فرانك اطمینان دارد كه بهره وری حتما تحقق می یابد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.