موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
شماره فایل : 205 mg
از آنجایی كه مدیران به دنبال كسب اهداف سازمان هستند؛ بایستی موارد بسیاری را در كسب این مهم در نظر گیرند. یكی از این موارد توجه به رضایت شغلی كاركنان، رضایت شغلی یكی از عوامل بسیار مهم در موفقیت شغلی و عاملی است كه باعث افزایش كارای و نیز احساس رضایت فردی میگردد. (شفیعآبادی،1375 ،35)
ناخشنودی شغلی، متغیر مهمی برای پیشبینی میزانهای بالای ترك شغل و غیبت محسوب میشود. هنگامیكه خشنودی شغلی به حداكثر میرسد منابع علمی مهمی عاید میشود زیرا مسلماً ترك شغل و غیبت هزینههایی را دربردارند و زمانی كه این دو به حداقل میرسند عملكرد سازمانی افزایش مییابد (كورمن، 1933، 337) . متغیرهای زیادی بر رضایت شغلی تأثیر میگذارند كه این متغیرها را میتوان در چهار گروه عمده طبقهبندی كرد: 1- عوامل سازمانی: بعضی از عوامل سازمانی كه منبع رضایت شغلی هستند عبارتند از: حقوق و دستمزد، ترفیعات، خواهش های سازمانی 2- عوامل محیطی: عوامل محیطی شامل سبك سرپرستی و گروههای كاری میباشد.
3- ماهیت كار: كار به خودی خود نقش مهمی در تعیین سطح رضایت شغلی دارد. محتوای شغل دارای دو جنبه است: یكی محدودهی شغل است كه شامل میزان مسئولیت اقدمات كاری و بازخورد است. هرچه این عوامل وسیعتر باشد باعث افزایش حیطه شغل میشود كه آن نیز به نوبه خود رضایت شغلی را فراهم میآورد. دومین جنبه عبارت است از تنوع كاری. تحقیقات نشان میدهند كه تنوع كاری متوسط، مؤثرتر است. تنوع كاری گسترده باعث ابهام و اضطراب میشود و از طرف دیگر، تنوع كم، باعث یكنواختی و خستگی میگردد كه نهایتاً منجر به عدم رضایت شغلی میگردد.
4- عوامل فردی: در حالی كه محیط بیرونی سازمان و ماهیت شغل، عوامل تعیین كننده در رضایت شغلی هستند، صفات و ویژگیهای فرد نیز نقش مهمی در آن دارد. بعضی صفات مشخصه شخصیتی طوری است كه باعث افزایش رضایت شغلی میشود (بهشتیفر، نكوئی، 34،1385).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.