موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل : 215 mg
ادبیات ایجاد برند، در طی دههی گذشته، با تغییرات عظیمی مواجه شده است. ایجاد نام تجاری و نقش آن دائماً مورد تجدیدنظر و بازنگری بوده است. پیش از توجه و تمرکز بر نام تجاری و فرآیند ایجاد آن، این مفهوم فقط به عنوان گامی از فرآیند بازاریابی فروش محصولات بوده است. به عبارت دیگر، به نام تجاری تنها به عنوان بخشی از فرآیند طراحی محصول جدید نگریسته میشد (کوتلر ، 2000) بنابراین در گذشته نگرش نسبت به این مفهوم، به عنوان یک سری از تاکتیکها (و نه استراتژیها) بوده و روشهای ایجاد آن شباهتی با یک راهبرد نداشته است.
در واقع ذهنیت سنتی، تمرکز بر جدیدترین محصول (و بیشترین تبلیغات) را به معنای تمرکز بر نام تجاری میدانست. امروزه برندها به عنوان یک نقطه آغاز تمایز بین پیشنهادات رقابتی مطرح میشوند به طوریکه در موفقیت سازمانها نقش حیاتیای را ایفا میکنند. لذا به مدیریت برند، به عنوان یک فرآیند استراتژیک (و نه تاکتیکی) توجه میشود (وود ، 2000).
جدول2-2): تغییر نگرش مدیریت نام تجاری از دیدگاه تاکتیکی به استراتژیک (داویس و دان ، 2002) مدیریت سنتی برند مدیریت استراتژیک ارزش ویژهی برند مدیریت برند استراتژی مدیریت ارزش ویژهی برند حفظ و نگهداری برند نمایندگان برند حفظ و نگهداری برند وفاداری عمیق تبادلات و معاملات به دفعات ارتباطات در طول دورهی زندگی رضایت مشتری تعهد مشتری درآمد حاصل از محصول درآمد حاصل از برند تمرکز 3 ماهه تمرکز 3 ساله عایدی حاصل از سهم بازار عایدی حاصل از قیمت سرمایه بازاریابی و ادارهی برند ادارهی حیطههای کارکردی برند سنجههای آگاهی و یادآوری سنجههای پیشرفتهی برند هدایت نام تجاری از داخل از سازمان هدایت نام تجاری از خارج از سازمان 2-1- پیدایش ارزش ویژه برند در جایی كه مدیریت نامهای تجاری در واحدهای کسب و کار كشورهای پیشرفتهای مثل امریكا در دهههای اخیر وجود داشته است، اما به طور خاص موضوع و مفهوم ارزش ویژهی نام تجاری تا سال 1980 چندان جای نیفتاده بود.
درست در همان زمانی كه برندهای پُر آوازهای مثل سیرز ، آیبیام و كادیلاك شروع به قوی كردن شركت خود از طریق رقابت با استفاده از پایین آوردن قیمتها کرده بودند، سهم بازارهای آنها، تنزل بیشتری پیدا کرد و در تمام كشور با یك ركود جدی مواجه شدند و سودآوری آنها به طور وخیمی كاهش پیدا نمود. تمامی این عوامل باعث گردید تا بعضی از این شركتها به كوچكتر نمودن اندازهی خود اقدام نمایند، در حالی كه مدیر اجرائی شركت سیرز ساختن یک نام تجاری را برای بقاء ضروری میدانست. بنابراین در طی مذاكراتی كه بین بعضی از این شركتها صورت گرفت، آنها درصدد بر آمدند تا با استفاده از سبد پورتوفولیوی، ارزش نامهای تجاری خود را افزایش دهند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.