موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 39 صفحه
شماره فایل : 228 mg
بحث مسئولیت پذیری حرفه¬ای در 30 ساله اخیر توجه اندیشمندان و متخصصان علوم رفتاری را به خود جلب كرده است. نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد كه مسئولیت پذیری با بسیاری از رفتارهای شغلی كاركنان مرتبط میباشد. یكی از دلایل توجه به مسئولیت پذیری در دهههای اخیر كه در روانشناسی صنعتی و رفتار سازمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است تأثیر مسئولیت پذیری بر روی بازدهی میباشد.
اگر چه هنوز شواهد محكمی دال بر ارتباط مستقیم مسئولیت پذیری با بازدهی و عملكرد در سازمان ارائه نشده است اما به نظر میرسد كه مسئولیت پذیری بالا باعث بهبود كاری مؤثر میشود. ( مودی، 1991) تحقیقات نشان داده است كه علاوه بر بازده، مسئولیت پذیری ، بر بسیاری از رفتارهای كاركنان تأثیر دارد. مثلاً مسئولیت پذیری بر غیبت، تاخیر و جابجایی تأثیر منفی دارد. یعنی هر چه میزان مسئولیت پذیری بالاتر باشد. میزان غیبت، تاخیر و جابجایی كاهش خواهد یافت(پاولهرسی 1995).
تجربه دنیای پیشرفته نشان میدهد كه عامل عمده صحنه رقابت جهانی كه باعث حركت و سرعت بخشیدن به افزایش توان تولیدی و اقتصادی سازمانها و نهایتاً جامعه میشود، منابع انسانی است. عدم رضایت و عدم احساس تعلق و وفاداری كاركنان، تأخیر، غیبت و ترك سازمان را به همراه دارد. كه علاوه بر هزینههای متعدد در روحیهی سایر كاركنان نیز تأثیر میگذارد «سانیل و همكارانش».
در تحقیقی كه پیرامون اقدامات منابع انسانی و مسئولیت پذیری مقامات ارشد در ایالت «ماهارا شترای» هند انجام دادهاند مشخص شد كه مسئولیت پذیری و لیاقت و شایستگی افراد شاغل در این بخش (بهداشت) تأثیر بارزی بر عملكرد آن بخش و فرایند اصلاحات آن دارد (سانیل، 2005) به طوریكه یكی از شاخصهای برتری یك سازمان نسبت به سازمان دیگر شایستگی نیروی انسانی است كه این شایستگی به وفاداری، مسئولیت پذیری و تعلق او به سازمان و اهدافش بستگی دارد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.