موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 264 mg
از آنجا که عوامل موثر بر موفقیت فرآیند خلق دانش، خود از اجزاء مدل پنج مرحله خلق دانش در سازمان به شمار می¬آیند لازم است تا پیش از پرداختن به مدل مذکور توضیحاتی در خصوص این عوامل ارائه گردد. نوناکا و تاکوچی (1995) عوامل زیر را در تسهیل فرآیند خلق دانش در سازمان راهگشا میدانند: 1. هدف : هدف، عامل اصلی در پیشبرد چرخه دانش در سازمان است. استراتژی، چشم انداز ها و نیز استاندارد هایی که جهت ارزیابی دانش خلق شده به کار گرفته می شوند، جلوه ای از هدف اصلی سازمان هستند.
2. استقلال : استقلال یا به بیانی باز گذاشتن دست کارکنان در انجام امور، شانس سازمان برای ایجاد خود انگیختگی در کارکنان را افزایش می دهد و شناسایی فرصت های جدید محیطی را برای سازمان ساده تر می نماید. تشکیل تیم های خود گردان از مهمترین ابزار مدیران جهت اعطای استقلال به کارکنان محسوب می گردند. 3. نوسان و بی نظمی خلاقانه : نوسان و بی نظمی خلاقانه انگشزه ای برای تعامل و ارتباط پویای سازمان با محیط و نیز عاملی برای افزایش تعهد کارکنان محسوب می گردد.
4. تکرار : منظور از تکرار، همپوشانی عمدی اطلاعات مربوط به فعالیت های کسب و کار و مسئولیت های مدیران به عنوان یک کلیت است. تکرار در فرآیند تسهیم اطلاعات، تسهیم دانش ضمنی را آسان نموده و از طریق نفوذ در قلمرو شخصی افراد، یادگیری را برای آنان آسان تر می سازد.
5. تنوع : مقابله با چالش های تحمیل شده مستلزم آن است که محیط درونی سازمان نیز همچون محیط خارجی از تنوع برخوردار باشد، وجود چنین تنوعی کارکنان را در پذیرش اقتضائات محیطی و برخورد با مسائل یاری می دهد. عواملی چون انعطاف پذیری ساختاری، توجه به تمایز و افزایش سرعت انتقال اطلاعات، تنوع محیط درونی سازمان را افزایش می دهند.
Figure 13 شکل 2-13: مدل پنج مرحله ای خلق دانش در سازمان (تا کوچی، 1995) 2-2-9-6) مدل زولانسکی زولانسکی (1996) در مدل ارتباطی خود، انتقال دانش را فرآیندی می داند که در بردارنده مراحل ترتیبی است. اولین مدل تمرکز بر روی انتقال دانش، بین فرستنده و گیرنده آن می باشد.
در مدل زولانسکی "فرستنده" نقطه شروع است و انتقال دانش طی چهار مرحله ادامه می یابد و در تهایت توسط "گیرنده" به پایان می رسد. این چهار مرحله عبارتند از: 1. انتقال توسط فرستنده: تمامی فعالیت های این مرحله در خصوص "تصمیم انتقال دانش" می باشد. 2. پیاده سازی: دانش توسط "فرستنده" جریان می یابد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.