موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 75 صفحه
شماره فایل : 266 mg
تاسیس و توسعۀ کسب و کارهای فناور در ایران به تازگی مورد توجه قرار گرفته و مسبوق به سابقه نیست. از این رو دانش بومی شکل گرفته و تجربه شده ای پیرامون آن به ویژه در موضوعاتی مانند تجاری سازی فناوری، بازارسازی محصولات جدید و یا معرفی محصولات نوین چندان در دسترس نیست (بحرینی و همکاران، 1391).
مشکلات و چالش های تجاری سازی در کشور ما از قاعدۀ سایر کشورهای در حال توسعه مستثنی نبوده و به طور کلی می توان گفت عوامل مؤثر در تجاری کردن و یا به کارگیری نتایج تحقیقات در کشور ما همچون سایر کشورهای در حال توسعه طیف گسترده ای دارند که برخی از این عوامل ناشی از محیط اقتصادی، اجتماعی کشور هستند، برخی به ماهیت تحقیقات مربوط می شوند و بعضی نیز از فقدان یا ضعف مکانیزم های اجرایی ناشی می شوند (راهپیما، 1383).
همچنین در مقالۀ دیگری که توسط نیک پیام و نیک پیام به نگارش درآمده مشخص گردید که چالشهای ناشی از محیط کار -شامل چالشهای مربوط به قوانین مرتبط با فناوریهای پیشرفته، حجم بازار و حمایتهای دولتی- برای بنگاههای مشارکت کننده در پژوهش ها عمومیت داشتهاند (نیک پیام و نیک پیام، 1391).راهپیما همچنین در پایان نامۀ خود مهمترین عوامل بازدارندۀ محیطی (اقتصادی، اجتماعی) تأثیرگذار بر تجاری سازی دستاوردهای تحقیق و توسعه در کشورمان را به ترتیب ذیل برشمرده است: 1
. ]فقدان[ سرمایه گذاری کافی در تحقیق و توسعه 2. اقتصاد مبتنی بر نفت 3. وابستگی تکنولوژیک صنایع 4. دولتی بودن تحقیقات و عدم مشارکت بخش خصوصی 5. فقدان سیاست گذاری و تعیین اولویت ها 6. ضعف تسهیلات پشتیبانی 7. ضعف ارتباط دانشگاه با صنعت 8. فقدان سیستم کنترل و ارزیابی 9. فرهنگ و باور عمومی بدین ترتیب می بینیم که کشورهای در حال توسعه با طیفی از چالش های مختلف در جهت تجاری سازی محصولات خود روبرو هستند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.