موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 313 mg
پاتنام 25 در بررسي عناصر سرمايه اجتماعي، مشاركت مدني را از اشكال ضروري آن به شمار مي آورد و معتقد است كه هر چه اين شبكه ها در جامعه اي متراكم تر باشد احتمال همكاري شهروندان در جهت منافع متقابل بيشتر است و باعث مي گردد كه هزينه هاي بالقوه عهد شكني در هر معامله اي كاهش يابد .
هنجارهاي قوي معامله متقابل را تقويت كرده، ارتباط را تسهيل و جريان اطلاعات را در مورد قابل اعتماد بودن افراد بهبود می بخشد. به عبارتي دیگر شبكه هاي مشاركت مدني تجسم موفقيت پيشينيان در همكاري است. دکر و اوسلانر 83 مولفه های سنجش سرمایه اجتماعی را در قالب: اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، کنش و عاملیت اجتماعی، ارتباطات شغلی، ارتباطات دوستی و خانوادگی و ارتباطات همسایگی بیان می دارند. به عقیده برخی دیگر سرمایه اجتماعی دارای ابعاد و مولفه های فراوانی است که متناسب با فرهنگ جامعه می باشند.
مولفه هایی چون اعتماد، مشارکت در نهادهای مدنی و موسسات خیریه، ارتباطات مناسب با دیگران، تعهد و مسئولیت، همکاری و روحیه کار گروهی و احساس هویت جمعی در این زمینه مدنظر می باشند. با این وجود مولفه های اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی که در یک رابطه متعامل با هم قرار گرفته و هر کدام تقویت کننده دیگری است از مولفه های اصلی سرمایه اجتماعی محسوب می شوند 28.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.