موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 74 صفحه
شماره فایل : 322 mg
بهره مندی هر چه بیشتر ازمزایای توسعه صادرات ، بسیاری از کشور های جهان را به گسترش فعالیت های صادراتی و افزایش سهم خود از تجارت جهانی ترغیب نموده است . مزایای مستقیم و جانبی سیاست توسعه صادرات را می توان به صورت زیر خلاصه نمود(اسکویی ،شماره 250،163) :
• ایجاد درآمدهای ارزی گسترده و افزایش درآمد های سرانه • استفاده موثر و کارا از منابع اقتصادی • تخصیص بهینه منابع و افزایش شرایط رقابتی در اقتصاد کشور • افزایش ظرفیت های تولیدی و اشتغال و کمک به توسعه صنعتی • بهبود وضعیت تراز پرداخت های خارجی کشور و تقویت ارزش پول ملی نسبت کل صادرات ایران به صادرات جهان و نسبت صادرات غیر نفتی ایران به صادرات جهان نشان دهنده سهم ناچیز صادرات به ویژه صادرات غیر نفتی کشور ما در کل صادرات جهان است .
این در حالی است که کشور ایران حدود یک درصد جمعیت جهان را دارا می باشدو صادرات ایران به دلیل نوسانات قیمت نفت از ثبات لازم برخوردار نیست . از سوی دیگر ، صادرات غیر نفتی همگام با صادرات جهانی پیش نرفته است و از نرخ رشد مطلوبی برخوردار نیست .
همچنین در حالی که صادرات سرانه جهان حدود 950 دلار می باشد ، صادرات سرانه ایران (با احتساب صادرات نفت و گاز ) حدود 300 دلار است. در این راستا به منظور هماهنگی با رشد اقتصاد جهانی ، ایجاد تغییرات ساختاری در صادرات کشور بویژه صادرات غیر نفتی ضروری است (اسکویی ،ش 250،163).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.