موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 863 mg
«بيمه» لغت رايجي است كه در گفتار و نوشتار، گاهي در معناي لغوي و زماني در معناي اصطلاحي آن به كار ميرود. مانند: «واكسيناسيون، كودكان را در برابر بيماريهاي خطرناك و كشنده بيمه ميكند» و يا «جامعه در عصر كنوني، محصور در مرزهاي بسته نيست و بايد ديد كه چگونه ميتوان جامعه را در برابر هجوم بيگانگان بيمه كرد». در اين جملهها، مقصود، معناي لغوي بيمه است كه حفاظت و مصونيت در برابر خطر ميباشد.
در مواردي مثل «صنعت بيمه»، «قانون بيمه»، «عقد بيمه»، «نقش بيمه در توسعه اقتصادي» و نيز در اصطلاحات بيمهاي چون «بيمهگر»، «بيمهگذار» و «بيمهنامه»، معناي اصطلاحي بيمه مقصود است كه در تمدن رواج يافته است و نوعي معامله و قرارداد است كه تعهداتي را براي طرفين قرارداد بيمه، الزامي ساخته و امروزه به عنوان يكي از شاخصهاي توسعه يافتگي جوامع انساني، نقش مهمي را در توسعه اقتصادي و اجتماعي ايفا مينمايد.
بنابراين بين معناي اصطلاحي بيمه، كه نوعي تأمين و تعهد در پرداخت خسارت است، با معناي لغوي آن، قرابت وجود دارد. در اين كه بيمه واژهاي فارسي يا هندي است، بين لغتنويسان اختلاف نظر وجود دارد. برخي بيمه را واژهاي فارسي از ريشه «بيم» به معناي خوف و ترس ميدانند و برخي آن را واژهاي هندي (يا اردو) و برگرفته از «بيما » به معناي ضمانت دانستهاند (همتي و همكاران، 1389).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.