قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
کد فایل: mb 371
براساس نظریه دلبستگی بالبی(1973،1979،1982؛ به نقل از كرنز و اسیتونز ،1996) همه كودكان، دلبستگی به مراقبت كننده راتشكیل می دهند، اما كیفیت این دلبستگی كاملاً متفاوت از یكدیگر است. كودكانی كه مراقبت كننده را حساس، پاسخده و قابل دسترس می یابند، به دلیل برخورداری از عواطف دیگران، خود را ارزشمند دانسته و این توقع را به مشاركت كنندگان اجتماعی دیگر گسترش میدهند.
در مقابل، كودكی كه مراقبت كننده را غیرقابل دسترس، غیرقابل پیش بینی، و غیر پاسخده در مییابد، این انتظار را شكل می دهد كه دیگران نیز قابل اعتماد و قابل دسترس نیستند. توقعات شخص درباره خود و دیگران براساس آن چه كه بالبی به الگوهای شخص و دیگران ارجاع میدهد بر روی سراسر دوره نوزادی، كودكی و نوجوانی ساخته میشود. كودكانی كه پیوسته مراقبتكنندگان خود را پاسخ ده و قابل دسترس می یابند، خودشان را برای انجام كنش بر روی محیط موفق دانسته و برای ارتباط با همسالان پیشقدم می شوند.
نظریه بالبی پیشبینی میكند كه دلبستگی با مراقبت كننده، كیفیت روابط دیگر و كنش متقابل اجتماعی را زیر نفوذ قرار خواهد داد. یك دلیل منطقی برای این ارتباط این است كه وابستگی والدین ممكن است مجموعهای از توقعات و انتظارات را درباره چگونگی برقراری ارتباط با دیگران و چگونگی تفسیر فعالیت دیگران فراهم كند (بالبی،1973؛ سروف و فلسون، 1986، به نقل از كرنز و اسیتونز، 1996). به عبارت دیگر كودكانی كه ارتباطی باز و پاسخده به نیازهای عاطفی را به وسیله والدین شكل داده اند، ممكن است این ویژگیها را در ارتباطات دیگر نیز اتخاذ كنند (كرنز و اسیتونز، 1996).
ادامه دارد ...