قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
کد فایل: mb 389
طبق دیدگاههای شناختی، وجود برخی افكار و باورهای غیر منطقی بر روی خلق اثر مستقیم دارند. الیس اعتقاد به 11 باور غیر منطقی را علت آشفتگی روانی مثل اضطراب، افسردگی و دلیل شاد نبودن فرد، میداند. الیس و بك (1380) معتقدند كه در افراد سوء مصرف كننده مواد، وجود چند نگرش و باور غیر منطقی رایج، منجر به تحمل پایین ناكامی و در نتیجه احساسات منفی مثل خشم و غمگینی میشوند.
یكی از این باورهای غیر منطقی، این است كه «امور همیشه باید بر وفق مراد باشد» زمانی كه فرد انتظار دارد همه چیز باید بر وفق مرادش باشد، مواجهه با كوچكترین مانعی او را تحریك پذیر و آشفته میكند و شیوههای دیگر رسیدن به هدف را نادیده میگیرد، در چنین شرایطی فرد برای مقابله با مشكل و كاهش تنش به سوء مصرف مواد اقدام میكند. بنابراین، خلق منفی بالا كه زمینه ساز گرایش به سوء مصرف مواد است، با احساس درماندگی، ساختار انگیزشی غیر انطباقی و باورهای غیرمنطقی و ناكارآمد، رابطه مستقیم دارد. نتایج تحقیقات نشان میدهد كه تعدیل خلق منفی میتواند گرایش به رفتارهای اعتیادی را كاهش دهد (کولو و همکاران 2005؛ به نقل از رسولی 1386).
در مورد سوء مصرف مواد، نظریههای مختلفی مثل شناختی-رفتاری، روان تحلیلی و انگیزشی مطرح میشوند كه هر كدام با توجه به دیدگاه خود به اعتیاد، راهكار درمانی ارائه میكنند.
دیدگاه شناختی-رفتاری و تمام رویكردهای درمانی در این حوزه، بر اهمیت افكار، احساسات و رفتار در اختلال مصرف مواد توجه دارند و با روش اصلاح الگوی شناختی فرد یا بازسازی شناختی، آموزش مهارتهای اجتماعی و مقابلهای به درمان آن اقدام میكنند
ادامه دارد ...