قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
کد فایل: mb 396
انگیزش عمدهی ما در زندگی، به حداکثر رساندن تقویت مثبت و به حداقل رساندن تنبیه در تمام موقعیتها است. راتر بر تعامل بین عوامل تعیین کنندهی درونی و بیرونی رفتار تمرکز میکند. زمانی که ما شرایط بیرونی را توصیف میکنیم با تقویتکنندهها سروکار داریم. وقتی که از شرایط شناختی درونی حرف میزنیم به نیازها اشاره میکنیم.طبق نظر راتر، نیازهای روانی ما، آموخته میشوند.
در نوباوگی و اوان کودکی، این نیازها از تجربیات پیوند یافته با ارضای نیازهای فیزیولوژیکی مثل گرسنگی، تشنگی، تحریک حسی و رهایی از درد ناشی میشوند. هنگامی که کودکان بزرگ میشوند و مهارتهای شناختی و زبان را پرورش میدهند، نیازهای روانی آنها کمتر از پیوند با نیازهای فیزیولوژیکی و بیشتر از رابطهی آنها با نیازهای روانی اکتسابی یا آموخته شده ناشی میگردد. نشانههای ناشی از محیط اجتماعی، از حالات فیزیولوژیکی درونی آنها مهمتر میشود. نیازهای آموخته شده منشأ اجتماعی دارند، زیرا آنها به افراد دیگر وابستهاند.
واضح است که نوباوگان و کودکان برای ارضای نیاز و تقویت به دیگران، مخصوصاً والدین وابستهاند. بعدها، تقویت به دامنهی گستردهتری از افراد از جمله معلمان و دوستان وابسته میشود. در بزرگسالی برای ارضای نیازهای چون عشق، محبت و شهرت به افراد دیگر وابسته میشویم (شولتز و شولتز، 2005، ترجمهی سید محمدی، 1391).
ادامه دارد ...