قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 489 را دانلود کنید.
سلامت رواني كه توسط كارشناسان سازمان بهداشت جهاني به «قابليت» ارتباط موزون و هماهنگ با ديگران، تغيير و اصلاح محيط فردي و اجتماعي و حل منطقي تضادهاي و تمايلات شخصي تعريف شده (نقل از ميرصدوقي، 78) ارتباط تنگاتنگي با فرايندهاي شناختي دارد.
اين فرايندهاي شناختي، از جمله ارزيابيهاي خودكارآمدي، نقش مهمي در آسيبهاي رواني دارند، بدين معني كه تأثير وقايع و شرايط محيطي استرس زا در مختل شدن سلامت رواني، بستگي زياد به نگرش خاص فرد به اين وقايع و ميزان احساس كارآمدي در مقابله با اين شرايط دارد (پروين و جان،2001).
بر طبق تئوري شناختي ـ اجتماعي نيز ادراك ناكارآمدي يا كارآمدي پايين نقش عمده و مركزي در اضطراب و افسردگي بازي ميكند. پروين (1993) به نقل از بارترس گزارش داد كه افراد با تصورات خودكارآمدي پايين در رابطه با تجربياتي كه بالقوة تهديد كننده نيستند، اضطراب بالايي را تجربه ميكردند و مقيمي فام (1379) در تحقيق خود گزارش كرده است كه بين خود اثربخشي و روان رنجوري دبيران، رابطه منفي و معنيداري وجود دارد. بدين معني كه دبيران با خودكارآمدي ادراك شده بالا، روان رنجوري كمتري داشتهاند.
بنا به تئوريشناختي ـ اجتماعي، محيط اجتماعي و موقعيتهاي خاص هم نقش زيادي در سلامت رواني افراد دارند. موقعيت و شرايط خاص اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، سياسي و سازمانی كه فرد توانايي سازگاري با آن را نداشته باشد، فرد را در معرض آسيبهاي رواني قرار ميدهد.
ادامه دارد ...