موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 22 صفحه
شماره فایل 686
اکثر جامعه شناسان معتقدند که در همه جوامع انساني نابرابري وجود دارد. حتي در سادهترين فرهنگها، که اختلاف در ثروت و دارايي عملاً به چشم نميخورد، نابرابري ميان افراد وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است فردي به واسطه دلاوري خاص، شکار يا از آن روي که گمان ميرود دسترسي ويژهاي به ارواح نياکان دارد، منزلتي برتر از ديگران داشته باشد (گيدنز 1372: 219). هر چه افراد در يک جامعه بيشتر بتوانند از بختها و فرصتهاي زندگي استفاده کنند از موقعيت و پايگاه بالاتري برخوردار ميشوند.
بنابراين تفاوتهاي اقتصادي اجتماعي، علاوه بر پديد آوردن طبقات مختلف در جامعه، ايجاد يک نوع سلسله مراتب اجتماعي نيز مينمايند. طبقاتي در مراتب بالاي اجتماعي قرار ميگيرند و طبقاتي در سطح زيرين جامعه، که از کمترين فرصتهاي زندگي برخوردارند. بنابراين هر جامعه از تعدادي سلسله مراتب عمودي ساخته شده است که مبناي هر يک از آنها مبتني بر ارزشهاي خاص است کساني که در رده بالاي اين سلسله مراتب قرار دارند داراي منزلت اجتماعي بيشتر، نيروي بيشتر و قدرت بيشتر از کساني هستند که در پايين سلسله مراتب قرار گرفتهاند (محسني 1366: 548).
جامعه شناسان براي توصيف نابرابري از وجود قشربندي اجتماعي سخن ميگويند. قشربندي را ميتوان به عنوان نابرابريهاي ساختارمند ميان گروهبنديهاي مختلف مردم تعريف کرد. قشربندي اجتماعي عبارت است از تقسيم مردم يک جامعه به دو يا چند قشر که هريک در جامعه نسبتاً داراي مرتبه همانندي هستند و هر قشر با سطح معيني از قدرت، ثروت و منزلت اجتماعي از ديگران متمايز ميگردند (کوهن 1370: 178).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.