موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل 594
دیدگاه ویلیام جیمز: در بررسی عزت نفس اولین كار توسط ویلیام جیمز(1980) انجام شده است. جیمز "خود" را به دو جز، جنبه کلی و اساسی تقسیم کرد من موضوعی یا مفعولی و من عامل یا فاعلی. من موضوعی یا مفعولی عبارت از مجموعه چیزهایی است كه فرد میتواند آنها را از آن خود بداند اینها عبارتند از: ویژگیهای مادی (بدنی، مالکیتها)، ویژگیهای اجتماعی ( ارتباطها، نقشها، شخصیت)، ویژگیهای معنوی ( شعور، افکار، مکانیسمهای روانی) که ترتیب یگانه و بیهمتای آنها معرف و شناساننده فرد است (محسنی، 1357).
یكی از دو جنبه اساسی در نظریه ی ویلیام جیمز "خود" به عنوان" فاعل" یا "من فاعل" است که نقش سازماندهی و تفسیر تجارب را ایفا می كند. اساس و جوهر خود به عنوان فاعل، ذهنیتی است با چندین هسته آگاهی، از جمله آگاهی به اختیار یا اراده فرد در حوادث زندگی، آگاهی بر یگانه بودن تجربیات شخصی، آگاهی بر تداوم وجود و آگاهی داشتن بر آگاه بودن خود. دیدگاه آبراهام مازلو: مازلو هدف و آرمان اصلی انسان را تحقق خویشتن و یا خودشكوفایی میداند .
وی مراتبی را برای دسترسی به این آرمان به صورت سلسله مراتب نیازها تدوین نموده كه در یكی از این مراحل، احساس ارزش و احساس عزت نفس است، كه در مرحلهٔ چهارم سلسله مراتب نیازها قرار گرفته است یعنی نیاز به احترام یا نیاز به عزت نفس. نیازهای عزت نفس شامل نشان دادن كفایتها، مورد تایید قرار گرفتن و شناخته شدن از طرف دیگران میباشد(اتكینسون و همکاران، 1998 ؛ترجمه ی براهنی و همكاران؛ 1380).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.