موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 48 صفحه
شماره فایل 659
در ديدگاه رفتاري، آسيب شناسي رفتاري يك بيماري نيست، بلكه پاسخي است كه براساس همان اصول رفتاري ياد گرفته شده است كه همه ي الگوهاي پاسخ براساس آن ياد گرفته مي شوند. يادگيري، نگهداري و تغيير رفتار نابهنجار، درست مانند يادگيري رفتار عادي است و رفتار عادي را نيز مي توان يك سازگاري به حساب آورد كه از يك گذشتهي پر از تقويت ناشي شده است (پروين، 2000؛ ترجمهي جوادي و كديور، 1393). براساس نظريه ي محرك – پاسخ، روان شناساني چون دالارد و ميلر تأكيد مي كنند كه كودك در جريان رشد بايد روزنه هاي جامعه پسندي براي ارضاي سائق هاي خود پيدا كنند. موقعيت هاي مهم يادگيري، به خصوص شامل غذا خوردن ، آداب توالت رفتن ، رفتار جنسي ، رفتار پرخاشگرانه و در نتیجه عدم سازگاری است (همان منبع).
نظريهي اجتماعي- شناختي
با مردود شناختن ديدگاه هايي كه معتقدند انسان با نيروهاي دروني برانگيخته مي شود و يا آن هايي كه انسان را دست بسته در اختيار محيط مي دانند، این نظریه بر اين باور است كه رفتار انسان را مي توان از طريق تعامل انسان و محيط تبيين كرد، فرايندي كه باندورا آن را «جبرگرايي دو جانبه» مي نامد. انسان تحت تأثير نيروهاي اجتماعي است، ولي نحوه ي برخورد با آن ها را، خود انتخاب مي كند. انسان هم نسبت به شرايط محيطي واكنش نشان مي دهد و هم فعالانه آنها را تفسير كرده و بر موقعيتها تأثير مي گذارد.
همانقدر كه موقعيتها، انسان را شكل مي دهد، انسان نيز موقعيت ها را انتخاب مي كند و همان قدر كه انسان از رفتار ديگران تأثير ميگيرد، در رفتار ديگران نيز تأثير مي گذارد(به نقل از تبریزی، 1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.