موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 677
دغدغه تنزل روابط اجتماعی، از جمله موضوعاتی است كه به کرات در جامعهشناسی كلاسیك و معاصر به چشم میخورد. به نظر زیمل نتیجه چنین شرایطی، ناپایداری روابط و كاهش اعتماد اجتماعی است. این ایده تنزل روابط اجتماعی نخستین، همچنان در كانون توجه جامعهشناسان قرار دارد.
جامعهشناسان معاصر برای بررسی كمیت و كیفیت روابط اجتماعی از مفهوم سرمایه اجتماعی بهره جستهاند (شارعپور، 1380؛ 120).ریشه كار صاحبنظران این نظریه را باید در تئوریهای كلاسیك جامعهشناسی جستجو كرد. در واقع سرمایه اجتماعی سابقه تاریخی زیادی دارد و جامهای نو برای تئوریهای قدیمیتر به شمار میرود.
جامعهشناسان اولیه درباره انتقال از گمینشافت به گزلشافت با تأثیر زندگی شهری در حیات انسانی نظرات فراوانی ابراز داشتهاند. به نظر زیمل فرایندهایی نظیر تقسیم كار فزاینده، عقلانیت مفرط، سلطه روزافزون و نظایر آن سبب پیدایش افسردگی و احتیاط در روابط اجتماعی موجود در كلان شهر شده است، در حالت دلزدگی فرد قادر نیست تفاوتها را دریابد. برای چنین فردی همه انسانها در یك سطح و بدون تمایز ظاهر میشوندو در چنین شرایطی اهمیت زندگی از بین میرود. تمام امور و فعالیتها یكنواخت میشود و رضایت از زندگی كاهش مییابد.
به موازات افزایش افراد و تراكم فیزیكی، روابط چهره به چهره كاركرد خود را از دست داده و جای خود را به روابط دیگری میدهند. به نظر زیمل، نتیجه چنین شرایطی ناپایداری روابط و كاهش اعتماد اجتماعی است (همان؛ 120).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.