موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 155 mg
مدل مديريت دانش بويست (1998) بر مفهوم «كالاي اطلاعاتي » مبتني است كه با دارايي فيزيكي تفاوت دارد. انتقال مؤثر كالاهاي اطلاعاتي تا حد زيادي به فرستندگان و دريافتكنندگاني بستگي دارد كه طرح يا زبان كد شده مشتركي را تسهيم ميكنند. همچنين، كالاي دانشي بافتي دارد كه در درون آن ميتواند تفسير شود.
پس، تسهيم مؤثر دانش مستلزم اين است كه فرستندگان و دريافتكنندگان هم بافت و هم طرح يا زبان كد شده را تسهيم كنند. بويست (1998) دو نكته كليدي زير را مطرح ميكند: هر قدر دادهها آسانتر ساختارمند و به اطلاعات تبديل شوند، به همان ميزان قابليت توزيع آنها بيشتر ميشود. هر قدر داده ساختارمند شده (اطلاعات) كمتر نيازمند بافت مشترك براي توزيع باشد، قابليت توزيع آن بيشتر ميشود. دادهها از طريق فرايندهاي كدگذاري و جداسازي ساختارمند و درك ميشوند.
فرض بر اين است كه درك و بهكارگيري محتواي به خوبي كدشده بسيار آسانتر از محتواي بافتي است. مدل مديريت دانش بويست شكل پنهان دانش را از طريق ثبت آن در بسياري از وضعيتها مورد توجه قرار ميدهد، چرا كه فقدان بافت به دليل كدگذاري ممكن است به فقدان محتواي ارزشمند منتج شود.
اين محتوا به بافت مشتركي براي تفسير نياز و به صورت تلويحي به تعامل چهره به چهره و مجاورت فضايي اشاره دارد – كه شبيه به مرحله اجتماعي كردن در مدل نوناكا و تاكوچي (1995) است. مدل مديريت دانش بويست، مدلي سه بعدي با ابعاد ذيل است: 1)كدشدني- كد نشدني، 2) انتزاعي– عيني و 3) توزيعشدني- توزيعنشدني (شكل زیر). فعاليتهاي كدگذاري، جداسازي، توزيع، جذب، اثرگذاري و بررسي و تحليل همگي به يادگيري كمك ميكنند.
به طور تقريبي، بعد كدگذاري به دستهبندي و طبقهبندي، بعد انتزاع به خلق دانش از طريق تحليل و درك كردن، و بعد توزيع به دسترسي و انتقال اطلاعات مربوط است. مدل بويست تا حدي معروفيت كمتري دارد و فهم آن دشوار است، و در نتيجه تاكنون به طور وسيع اجرا نشده است. انجام تحقيق ميداني در مورد قابليت كاربرد اين مدل ضروري است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.